Порушив ПДР при дитині – отримав подвійний штраф: в Україні оновлюються правила дорожнього руху

Підпишись на нас:

В Україні планують підвищити штрафи за порушення ПДР, якщо в салоні транспортного засобу є діти. Те саме стосується керування автомобілем, перехід дороги та їзда на велосипеді.

Подробиці

Відповідний документ № 9289 зареєстровано у ВР. Автори документа стверджують, що, як свідчить статистика, найбільше в ДТП гинуть діти віком від 5 до 14 років та молодь від 15 до 29 років. Крім того, діти беруть приклад з дорослих, а тому і самі можуть в майбутньому порушувати правила дорожнього руху, що може бути фатальним для них. Іншими словами, порушення батьками ПДР є прикладом для неповнолітніх.

Враховуючи велику кількість дорожньо-транспортних пригод, які відбуваються за участю або на очах дітей, пропонується посилити покарання за порушення ПДР. Сюди входять, пішоходи, які не дотримуються дорожніх знаків, пішоходи, які переходять дорогу у випадкових місцях або перед транспортними засобами, поведінка, яка порушує правила дорожнього руху, наприклад, їзда без правил на велосипеді чи автомобілі в присутності дітей віком до 16 років.

Адміністративним покаранням у разі прийняття законопроєкту буде штраф у розмірі близько 850 грн. В іншому випадку зловмисник повинен відбути від 20 до 40 годин громадських робіт.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: