Штраф за паркування на місцях для людей з інвалідністю значно збільшиться

Підпишись на нас:

Правила паркування ніхто не відміняв, проте їх регулярно порушують. Навмисно, по незнанню чи не було вигадано водієм інших варіантів — другорядний фактор. Штраф на кілька тисяч гривень — покарання за відповідні дії. Особливо, якщо поставити автомобіль на місця для осіб з інвалідністю.

Штрафи в 2023 році

Розмір штрафних санкцій за необачне паркування на місцях для людей з інвалідністю передбачає такі суми — від 1020 до 1700 грн. Відповідно, дешевше паркуватися в дозволених місцях, навіть при умові, що вони трохи далі від потрібного пункту призначення. Повторне порушення паркування збільшує штраф до діапазону від 2 000 до 2550 грн.

Є ще декілька ситуацій, які можуть стати причиною отримання штрафу. Якщо автомобіль створює перешкоди особі з інвалідністю чи тим, хто їх перевозить, під час зупинки авто чи стоянки, також можна отримати штраф на суму від 1000 до 1700 грн.

Відповідно до правил дорожнього руху, забороняється використовувати знак на авто «Водій з інвалідністю» без відповідного права, підтвердженого документами. Розміщувати такий знак на лобовому та задньому склі авто мають право тільки особи з 1 та 2 групами інвалідності. Протиправне використання коштуватиме водієві штрафом від 1 000 до 2700 грн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: