Шахрайські схеми на дорогах повертаються: як водіям вберегтися від «розводу» на гроші

Підпишись на нас:

Водії тривалий час не стикалися з шахраями на українських автошляхах, проте можуть настати буремні часи. Почастішали випадки спроб розвести чесних кермувальників авто на гроші. Аферисти постійно оновлюють свої навички. Якщо ви не обізнані в шахрайських схемах, тоді прочитайте далі статтю, щоб вберегти себе від матеріальних збитків.

Як це відбувається

Схема, про яку зараз піде мова, бачив на власні очі науковий співробітник Інституту фізики НАН України Антон Сененко, про що він і написав на своїй сторінці. Долею випадку йому вдалось допомогти іншому водієві уникнути участі стати жертвою шахраїв.

Отже, аферисти орендують дорогий автомобіль. Він має бути видний, гарний, потужний, щоб викликав відповідні емоції в обраних жертвах. Найчастіше беруть Porshe, BMW, Mersedes. У випадку Антона Сененко був Maserati Levante. В ролі жертви шахраям припала Geely CK.

Шахраї працюють в парі з іншою машиною. На дорозі вони видивляються водія, який має бюджетне авто та невпевнено кермує. Знаки на задньому склі про обмеження швидкості в 70 км та літера «У» особливо привертають увагу. Водій має бути один в салоні, щоб не було свідків.

Суть схеми полягає в наступному. Водій-жертва їде в лівій смузі, поруч велика машина, автобус або бус. Збоку них ховається та супроводжує дороге авто. Позаду їде «напарник». Він починає блимати фарами, щоб водій звільнив смугу для проїзду. Водій дивиться, що смуга була вільна перед транспортним засобом в потрібній смузі та починає перебудовуватися.

Далі ситуація розвивається наступним чином. Швидка та дорога машина шахраїв прискорюється в іншій смузі та імітує попадання в «сліпу» зону. В цей момент через відкрите вікно кидають який-небудь предмет в машину жертви, щоб зімітувати удар. Пляшка, тенісний м’ячик — немає значення.

Після зупинки учасників інциденту починаються «розбірки» із пропозицією закрити питання готівкою на місці. Поки водій буде в шоці та обмислювати ситуацію, розглядати пошкодження, то й йому швидко зроблять подряпини.

Не погоджуйтеся на гроші в жодному випадку. Викликайте поліцію та не піддавайтеся на психологічну провокацію та погрози. Переважно такі аферисти не хочуть зв’язуватися з поліцейськими та страховою, тому вони можуть поїхати з місця так званого ДТП. Якщо боїтеся, під будь-яким приводом сідайте в своє авто, зачиняйтеся та чекайте приїзду патруля. Не дайте їм шанс зробити собі матеріальні збитки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: