Новий китайський електрокар Nio кине виклик Tesla

Підпишись на нас:

Компанія Nio, що є автором суперкара EP9, розширила свою лінійку новітнім універсалом ET5 Touring. В основу моделі ліг однойменний седан, що дебютував два роки тому. Автомобілю доведеться поборотися за покупців із Tesla. Причому вийти з цієї битви переможцем у 5-дверки є всі шанси.

Подробиці

Nio ET5 Touring оснастять двома тяговими електродвигунами. Їх сумарна віддача складе 483 кінські сили, а крутний момент дорівнюватиме 700 Нм. Привід завдяки двомоторному компонуванню – повний.

EP9 Nio

З місця до першої «сотні» новинка китайського стартапу зуміє розганятися менш ніж за 4 секунди, а завдяки 4-поршневим гальмівним супортам універсал зможе зупинятися з цієї швидкості подолавши всього 33,9-метра.

Зовнішність автомобіля виглядає привабливою і трохи нагадує Taycan Sport Turismo (ззаду), а його оптика близька за дизайнерськими рішеннями Lucid Air.

EP9 Nio

За рахунок ідеального розподілу ваги (50:50) та низького центру тяжіння електричний універсал повинен приносити задоволення при проходженні поворотів, але при цьому виявитися досить комфортним.

Для моделі буде доступно два варіанти тягових акумуляторів. Початкова версія ємністю 75 кВт/год дозволить проїжджати до 430 кілометрів, тоді як 100-кіловатна батарея забезпечить ET5 Touring запас ходу 560 км.

EP9 Nio

Продавати новинку Nio збираються у Німеччині, Нідерландах, Швеції, Данії та Норвегії. Ціни на неї ще не оголошені, але очікується, що вони виявляться чимось середнім між вартістю Tesla Model 3 та Model Y.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: