Військова техніка

ЗСУ підбивають ворожі танки «дешевими» дронами з прив’язаними РПГ-7

Бійці ЗСУ озброюють серійні квадрокоптери боєголовками від реактивних гранатометів (РПГ) для ураження російських наземних цілей. Різні відео-докази атак такими саморобними засобами почали з’являтися в соц. мережах.

Подробиці

Нещодавно Україна доклала значних зусиль для виробництва та закупівлі безпілотників, створюючи заводи та підрозділи з їх виробництва. Однак визначною подією стало створення спеціалізованих «штурмових підрозділів безпілотників».

Цікаво, що керують такими дронами за допомогою пристроїв перегляду від першої особи (FPV). На роликах і записах з камер безпілотників видно, як квадрокоптери атакують рухомі бойові машини піхоти БМП з різних ракурсів, причому російські військові починають тікати з машини перед тим, як дрон врізається в одну з них.

Місця нанесення удару невідомі, але у Telegram-групах стверджують, що це відбувається поблизу Соледара або Бахмута.

На фото вище видно шість таких квадрокоптерів із закріпленими під ними снарядами PG-7VL від РПГ-7. Це 2,6-кілограмовий одноступінчастий фугасний протитанковий снаряд.

Крім БМП такі квадрокоптери можуть вражати і більш серйозні цілі. Наприклад танки Т-64 або Т-72. Пілоти дронів маневрують над цілями, щоб вирівнятися і уразити найбільш вразливі локації: над і перед вежею. В відео-колажі видно, як екіпаж одного з танків, здійнявши клуби диму, тікає, а інший танк прямо за ним спочатку залишається неушкоджений. Потім квадрокоптер в’їжджає у вже вражений танк і сильно вибухає боєкомплект.

«Цим методом уражено вже більше десятка одиниць нашої техніки і десятка солдатів», – сказав адміністратор однієї з приватних груп, пов’язаних із сухопутними військами РФ.

Останні публікації

Стало відомо, що Франція таємно відновлює і відправляє до ЗСУ старі ракети

RFI повідомляє , що Франція здійснила таємну операцію під кодовою назвою «Кризалід» для постачання Україні…

18 хв. тому

Розриваються в повітрі: Росія використовує Україну, як «полігон» для випробувань північнокорейських балістичних ракет

Генпрокуратура України повідомила, що приблизно половина північнокорейських ракет, випущених Росією в бік України з грудня…

33 хв. тому

Китайська компанія демонструє систему лазерного захисту від безпілотників: пробиває п’ять 2-міліметрових сталевих пластин на відстані 800 метрів

На виставці DSA 2024 китайська компанія Poly Technologies продемонструвала систему лазерного захисту Silent Hunter, встановлену…

59 хв. тому

Турецький Otokar анонсував панцерник Cobra II із покращеною бронею та мобільністю: такі використовують РДК

На виставці Defence Service Asia (DSA) 2024 у Малайзії турецька оборонна компанія Otokar представила Cobra…

1 годину тому

Стало відомо, чому популярний кросовер Ford критикують американці

Компанія Ford за останні кілька років внесла незначні зміни в кросовер Escape, більш відомий українцям…

3 години тому

У найдешевого Dacia з’явиться серйозний конкурент від Stellantis: проїде 300 км без АЗС

У Stellantis з'явився серйозний конкурент для Dacia Spring. Франко-італійський автогігант розуміє, що електричний Fiat 500…

4 години тому