Повністю електричний бюджетний кросовер Suzuki вперше помітили на дорогах

Підпишись на нас:

У той час як більшість автовиробників, у тому числі і японських, вже встигли не тільки розробити, а й вивести в продаж власні електричні кросовери, компанія Suzuki тільки-но вирішила зробити кроки в цей бік.

Подробиці

На початку 2023 року виробник представив концептуальний «паркетник» eVX, який повністю працює на електроенергії, а днями його вперше помітили в ході обкатки на дорогах Європи.

Suzuki evx

Традиційно для серійної моделі, що ще офіційно не дебютувала, кузов прототипів, що попалися в об’єктиви фотошпигунів, був сильно закамуфльований. Втім, вже навіть за контурами машини можна зрозуміти, що її дизайн виявиться тісно пов’язаний з концептом, представленим півроку тому.

Suzuki evx

Автомобілю дістануться ті ж пропорції, що й у прототипу, широкі задні крила, заховані в кузові ручки дверей і щось на зразок світлодіодної панелі задніх ліхтарів, яка ховається під чорним пластиковим маскуванням.

Але в екстер’єрі не обійдеться без змін. Так, наприклад, Х-подібні світлодіодні фари, мабуть, будуть замінені на більш традиційні цілісні світлові блоки.

Suzuki evx

Розміри Suzuki eVX повинні виявитися такими самими, які були у однойменного концепту. Його довжина, нагадаємо, становила 4300 мм, ширина – 1800 мм, а висота – 1600 мм.

Судячи з єдиної фотографії салону, усередині водія чекатиме двоспицеве кермо, а також центральна консоль, яка абсолютно не схожа на цю деталь в сучасних моделях Suzuki.

Suzuki evx

Про технічну сторону машини поки нічого невідомо, але концепт-кар комплектувався тяговою батареєю на 60 кВт/год, яка теоретично здатна забезпечувати йому запас ходу до 550 км.

Suzuki evx

Чи буде у товарного кросовера такий самий акумулятор або більш ємний дізнаємося ще нескоро. Дебют серійного Suzuki eVX заплановано лише на 2025 рік.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: