Оновлений бюджетний кросовер Hyundai Creta: з’явилися перші фото та подробиці

Підпишись на нас:

Компанія Hyundai працює над проектом рестайлінгу свого найпопулярнішого на світовому ринку кросовера Creta. Кілька днів тому на дорогах Індії було помічено тестовий прототип цієї моделі, одягнений у дуже щільний камуфляж. Незважаючи на щільне маскування, як мінімум ряд деталей автомобіля видали себе.

Що нового зовні

Hyundai Creta 2024

Тестовий мул хоч і виявився максимально закамуфльований, але все ж таки не повністю. Відкритими залишилися 18-дюймові колісні диски нового дизайну, схожі на малюнок з подовженого Hyundai Alcazar. Крім того, крізь маскування проглядалися нові решітки радіатора, натхненні моделлю Palisade.

Незважаючи на те, що оновлена «Крета» практично напевно розділить вертикальні фари з найбільшим позашляховиком у лінійці Hyundai, світловий підпис її денних вогнів буде відрізнятися від старшого родича.

Чого чекати усередині

Фотографій інтер’єру поки що немає, зате відоме можливе оснащення. Фейсліфтинг має привнести до арсеналу «Крети» технологію SmartSense ADAS (удосконалена система допомоги водієві), яка раніше дебютувала в оновленому седані Verna (він же Solaris).

Окрім неї можна розраховувати на оновлену систему BlueLink та камеру кругового огляду.

Що ховатиметься під капотом?

Hyundai Creta 2024

Передбачається, що як мінімум в Індії нова Creta успадкує півторалітровий турбобензиновий двигун оновленої 4-дверки Verna. У випадку з седаном він видає 160 кінських сил і 253 Нм крутного моменту.

Новий двигун повинен прийти на зміну застарілому 1,4-літровому «наддувному» бензиновому ДВЗ. Два інші актуальні агрегати – 1,5-літровий «атмосферник» та півторалітровий «дизель» на 113 «сил» будуть збережені. Зв’язку їм складуть колишні 6-швидкісна МКПП або 6-діапазонний “автомат”.

Коли кросовер надійде у продаж

Офіційна дата запуску нової Creta у продаж поки тримається в секреті, але ходять чутки, що кросовер з’явиться не раніше початку 2024 року (імовірно, в лютому).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: