Перереєстрація авто в Україні: що змінилося

Підпишись на нас:

В Україні відбулися значні спрощення в процесі перереєстрації транспортних засобів. Про це начальник Головного сервіс-центру МВС Микола Рудик заявив у прямому ефірі “Суспільного”.

Подробиці

Начальник главку пояснив, що спрощення торкнулися процедури отримання послуг реєстрації та перереєстрації автомобілів у сервіс-центрах МВС.

Згідно з новими правилами, автовласникам більше не потрібно буде надавати висновок щодо транспортного засобу від Експертної служби МВС (раніше таку норму було передбачено Постановою КМУ №599 при першій реєстрації ввезених з-за кордону вживаних авто).

Найпоширеніша реєстраційна процедура – перереєстрація у зв’язку зі зміною власника – тепер не вимагає надання висновку про транспортний засіб. Однак покупець може самостійно ініціювати експертизу.

Рудик підкреслив, що процес купівлі-продажу автомобілів став швидшим і не перевищує 25 хвилин.

Громадянам, які бажають скористатися послугою перереєстрації, необхідно мати на руках талон попереднього запису, повний комплект документів і чек про оплату послуги. Талон можна отримати онлайн через систему Е-ЗАПИСУ або офлайн у терміналах сервісних центрів МВС.

Рудик допустив швидке переведення процедури перереєстрації в онлайн-формат. Це надасть громадянам право вибору: проходити експертизу чи ні.

– Для того, щоб мати тверду впевненість у тому, що ідентифікаційні номери кузова, двигуна або шасі є “рідними”, експертизу все-таки краще пройти, – вважає функціонер.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: