В якому випадку можна проїжджати на жовтий сигнал світлофора, щоб не отримати штраф

Підпишись на нас:

Відповідно до ПДР, рухатися на жовтий сигнал світлофора заборонено. Він має попереджувальну функцію, що зараз відбудеться зміна сигналу — на червоний або зелений.

Світлофор

Отже, при жовтому світлофорі потрібно зупинитися біля дорожньої розмітки 1.12 (стоп-лінія) або біля дорожнього знаку 5.69 «Стоп-лінія». Якщо така розмітка відсутня, тоді водій має зупинитися не ближче, ніж за 10 м до світлофора або до пішохідного переходу. Якщо інші дорожні умови або є перехрестя, тоді зупинити авто треба так, щоб не створювати перешкоду пішоходам.

Є випадок, коли на жовтий сигнал можна проїхати. Тільки тоді, коли в разі ввімкнення жовтого сигналу для зупинки ТЗ потрібне екстрене гальмування. Такий випадок передбачений п.8.10 ПДР. Звичайно, що при цьому мають бути забезпечені умови безпеки дорожнього руху, відповідно до п.8.11 ПДР.

Якщо ситуація склалася таким чином, що загальмувати можна було для зупинки, а водій цього не зробив, а також поруч опинився поліцейський патруль, є ризик отримати штраф в розмірі 510 грн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: