Три порушення ПДР, за які можна отримати штраф 510 грн

Підпишись на нас:

Перелік штрафів досить довгий, за що водій може отримати штраф. Все правомірно. Саме тому треба знати не лише правила дорожнього руху, але й орієнтуватися в розмірі санкцій в разі їх порушення.

Один зі штрафів, які виписують поліціянти, — 510 грн. Не всі водії можуть відразу сказати, за які саме порушення можна його отримати. Нагадаємо про три випадки, коли це може статися:

  1. Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами (ст. 121 ч. 5).
  2. Порушення правил перевезення дітей (ст. 121 ч. 10).
  3. Порушення правил проїзду перехресть, зупинок ТЗ загального користування, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, порушення правил обгону і зустрічного роз’їзду, безпечної дистанції або інтервалу, розташування ТЗ на проїзній частині, порушення правил руху автомагістралями, користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів, користування під час руху ТЗ засобами зв’язку, не обладнаними технічними пристроями, що дозволяють вести перемови без допомоги рук (за винятком водіїв оперативних ТЗ під час виконання ними невідкладного службового завдання), а так само порушення правил навчальної їзди (ст. 122 ч. 2).

Багато водіїв погодяться, що за першим пунктом найчастіше отримують штраф через неуважність. Поспішали, поїхали, а ремінь пристебнути забули. Цей штраф дійсно часто виписують.

Дітей необхідно правильно перевозити. Це роблять з автокріслами або бустерами в залежності від віку дитини та зросту до 145 см. При відсутності відповідного обладнання штраф 510 грн.

За третім пунктом великий перелік групи порушень, тому варто нагадати правила проїзду перехресть, не їздити на жовтий та червоний світлофор. Також в цій групі користування мобільним телефоном за кермом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: