Чергові зміни в законодавстві: що очікувати водіям, котрі вирішили купити автомобіль

Підпишись на нас:

Українське законодавство, що пов’язане з придбанням автомобілів знову зазначає суттєвих змін. Цього разу мова про перереєстрацію машин. Віднині в Україні не буде довіреностей, транзитних номерів та актів приймання-передачі.

Чергові зміни в законодавстві: що очікувати водіям, котрі вирішили купити автомобіль

Зміни передбачені постановою Кабміну 437, яка вносить зміни до “Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери”

Зміни стосуються транзитних номерів, які не обов’язково чіпляти на автомобіль. Така дія необхідна лише в тому випадку, якщо власник сам транспортує автомобіль, але якщо це здійснюється транспортувальником – то номери не потрібні.

Друга зміна стосується доручення працівника автосалону на право реєстрації купленого автомобіля. Тепер ця довіреність може бути вписана безпосередньо до договору купівлі-продажу автомобіля.

І треті зміни стосуються актів приймання-передачі авто, які раніше завод-виробник машини видавав покупцю чи дилеру. Віднині ці папери будуть знаходитись в електронній базі НАІС МВС.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: