Перевірте свій автомобіль: вже у вересні водіїв будуть штрафувати на 34 000 гривень за цей недолік

Підпишись на нас:

Вже у вересні почне діяти законопроєкт про заборону їздити з занадто гучним двигуном. За порушення цього правила водії будуть вимушені заплатити аж до 34 000 гривень. Наразі очікується затвердження документа депутатами та підписом президента України.

Деталі

 

Законопроєкт №9564 зареєстрували у Верховній Раді 4 серпня 2023 року. Його автори – група народних депутатів на чолі з Давидом Арахамієм, який очолює в парламенті фракцію політичної партії “Слуга народу”.

Історія законопроєкту має доволі неприємну хронологію, адже до такого рішення призвело нерозуміння водіїв, що після 24 лютого 2022 року в громадян України загострилось сприйняття реальності. Дехто пережив травмуючий досвід, дехто приїхав з окупованих територій, а дехто просто боїться звуків, що можуть нагадувати вибухи чи звук безпілотника.

Перевірте свій автомобіль: вже у вересні водіїв будуть штрафувати на  34 000 гривень за цей недолік

Але наші водії продовжують випробовувати терпіння та нервову систему своїх земляків та їздять по вулицях без глушників, або на дуже гучних двигунах. Саме це призвело до відповідної ініціативи.

Якщо це перше подібне правопорушення протягом одного року, то тоді штраф становитиме 17 000 гривень. Якщо порушення вчинено вдруге протягом одного року, то тоді водія оштрафують на 34 000 гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: