ТОП-4 недорогих вживаних позашляховиків, які виділяються надійністю і комфортом

Підпишись на нас:

Якщо в вас є від 10000 до 13000 доларів, то за ці гроші на вторинному ринку можна знайти позашляховик, який буде одночасно і комфортний, і матиме достойний рівень прохідності.

Suzuki Grand Vitara

Suzuki Grand Vitara

Можна взяти цього японця 2011-2012 року випуску. Більшість машин на вторинному ринку оснащені дволітровим атмосферним двигуном, що працює в парі з механічною коробкою або чотириступінчастим автоматом.

На Вітарах швидко провисають дверцята багажника, які обтяжує запаска. Якщо “хвіртку” часто відкривали, регулювання замків зазвичай не допомагає – петлі доводиться міняти.

У двигуна треба перевірити стан роликів приводного ременя, які рідко служать більше 50 тисяч км. Не відрізняється довговічністю і ланцюг ГРМ. Він зношується до 150 тисяч км – про необхідність заміни сповіщає характерний звук.

Матеріали салону досить швидко втрачають товарний вигляд. Насамперед зношуються обплетення керма та оббивки сидінь.

Особлива увага – передньому редуктору. При регулярних вилазках на бездоріжжя туди потрапляє вода, перетворюючи мастило на емульсію. Редуктор рідко «ходить» понад 160-170 тисяч кілометрів. Ремонт обходиться в круглу суму, адже необхідно замінити не лише підшипники, а й шестірні головної пари з прокладками та сальниками.

Subaru Forester

Subaru Forester

Приблизно того ж віку буде Forester третього покоління. Найчастіше зустрічаються машини з атмосферним оппозитником об’ємом 2,0 л (150 л.с.) або 2,5 л (173 л.с.). Це найнадійніші двигуни в лінійці, але й вони мають характерні болячки.

Лакофарбове покриття у Форестера тонке – капот і бампер швидко стають матовими.

Деякі мотори страждають надмірним споживанням мастила – причина усувається заміною поршневих кілець. Не відрізняється надійністю натягувач ланцюга ГРМ. Ще у двигунів серії FB варто перевірити герметичність ущільнення клапанної кришки – часто трапляються протікання.

Проблем із системою повного приводу чекати не варто. Це слушно і для чотириступінчастого автомата. А ось механічна коробка може вимагати втручання ще за пробігу до 200 тисяч км. Зчеплення та вижимний підшипник рідко працюють довше.

Якість матеріалів салону низька. Оббивки швидко зношуються, пластик дряпається. Такого не очікуєш від надійної (загалом) Subaru.

На цьому ж пробігу починає гудіти підвісний підшипник карданного валу. За технологією потрібно міняти кардан у зборі. Але багато майстерень призвичаїлися ремонтувати цей вузол. Ступові підшипники «здаються» раніше – приблизно на 150-160 тисяч км.

Mitsubishi Pajero IV

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi Pajero четвертого покоління за ці гроші буде старшим – 2007-2008 року. Найбільш малопотужний 178-сильний трилітровий бензиновий двигун є одночасно і безпроблемним. Жаль, зустрічається цей мотор рідко.

На більшості машин стоїть агрегат 3.8 (250 л.с.). Вже на пробігу 80-120 тисяч кілометрів при будь-якому спрацьовуванні системи зміни фаз газорозподілу MIVEC з’являється тарахкотіння. Нічого небезпечного для мотора в цьому немає просто конструктивна особливість.

Фарба у всіх отворах дверей швидко протирається до металу.

На великих пробігах підвищується витрата оливи, яка у більшості випадків лікується заміною маслознімних ковпачків. Ремінь ГРМ змінюється кожні 90 тисяч кілометрів.

У трансмісії слабких місць немає. Автомат надійний і при регулярній зміні оливи (раз на 50-60 тисяч км) живе стільки ж, скільки і двигун.

Інтер’єр виглядає застарілим. Цвіркуни та скрипи – звичайна справа.

На багатьох машинах чути стукіт «десь позаду», який виникає через люфт кардана в задньому редукторі. Нічого страшного в цьому немає, хоча багатьох власників це дратує.

Land Rover Freelander

Land Rover Freelander

За ціною до 13 000 доларів можна знайти Land Rover Freelander 2011-2012 випуску. Хоча цей автомобіль зроблений за кросоверною схемою – на платформі з поперечним розташуванням мотора, по прохідності він ближчий до справжніх позашляховиків. І з усіх моделей Land Rover тих років Freelander другого покоління найнадійніший.

Після 150 тисяч кілометрів каламутніє передня оптика.

Багато в чому це заслуга турбодизеля 2.2. Єдину дитячу болячку: швидке зношування кулачків розподільного валу – усунули у 2008 році. І більше ця проблема не виникала.

Обов’язково перевірте стан вентиляції картера – при її несправності олива потрапляє в систему EGR або фільтр сажі. Проблеми з турбіною чи паливними форсунками починаються не раніше 250 тисяч кілометрів.

Інтер’єр далеко не найстійкіший у порівнянні з іншими «європейцями». Кермо до 200 тисяч км може вимагати перетяжки.

Шестиступінчастий автомат Aisin надійний при зміні оливи кожні 60 тисяч кілометрів. На цьому пробігу треба обслуговувати муфту Haldex (четвертого покоління) в системі повного приводу.

Висновок

Ці повнопривідні авто, навіть уживані, дійсно хороші на бездоріжжі і на тлі інших автомобілів-ровесників надійні в експлуатації та не «геморойні» в обслуговуванні.

Але є один важливий аспект. Багато залежить не тільки від стану конкретного екземпляра, а й від вибору конкретної модифікації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: