В Rheinmetall назвали терміни постачання першої партії БМП Marder в Україну

Підпишись на нас:

Німецький концерн Rheinmetall готує до передачі Україні бойових машин піхоти Marder, перші БМП українська армія отримає у оголошені раніше терміни, щоправда, не в тому обсязі, в якому обіцялося. Про це повідомили у концерні.

Подробиці

Про те, що ЗСУ отримає німецькі БМП Marder, було оголошено ще на початку січня цього року, у Міністерстві оборони ФРН обіцяли поставити до кінця першого кварталу 40 бойових машин піхоти, які попередньо пройшли модернізацію на потужностях концерну Rheinmetall. У самому концерні підтвердили готовність передати до кінця березня бронетехніку Києву, але не обіцяні 40 одиниць, а рівно половину – 20 БМП.

Рішення про передачу Україні німецьких БМП було ухвалено під час телефонної розмови канцлера ФРН Олафа Шольца та американського президента Джо Байдена, що відбулася 5 січня 2023 року. Пізніше про це оголосили і в Міноборони Німеччини, і в концерні Rheinmetall. Однак ситуація з “українськими” БМП Marder залишається трохи заплутаною. У пресі заявляють, що плановані до постачання БМП беруться з наявності Бундесверу, модернізуються та вирушають до України. За іншими даними, вся техніка йде із запасів концерну і раніше призначалася для відправки грекам. У Греції заявляють, що готові пожертвувати частиною бронетехніки для того, щоб “перемогла українська демократія”, але тут же додають, що чекають найближчим часом на надходження німецьких БМП.

Втім, все це не так важливо. Найголовніше, що німецькі БМП на Україну все ж таки надійдуть до кінця першого кварталу. До цього часу у складі ЗСУ вже будуть підготовлені екіпажі, навчання яких розпочалося наприкінці січня також у Німеччині. Займає воно два місяці, як раніше повідомили у Бундесвері.

БМП Marder розроблялася в 1966-1969 роках фірмою Rheinmetall AG на замовлення Бундесверу, на озброєння була прийнята в 1971 році. Усього німецька армія отримала 2436 одиниць даної БМП.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: