Не поспішайте платити до 1145 грн: штраф за неправильне паркування можуть скасувати

Підпишись на нас:

Судові позови про скасування штрафів за порушення правил паркування стали масовим явищем в українських судах. Збір доказів того, що авто тривалий час перебувало в забороненому місці, є для поліції вельми складним завданням, завдяки чому у водія з’являється можливість довести свою непричетність до інкримінованого діяння.

Детально

Зараз в Україні за порушення правил паркування передбачено накладення штрафу в розмірі ₴340. При створенні ж перешкоди для руху іншого транспорту сума покарання може зрости до ₴1445.

Для того, щоб переконати суд у неправильному паркуванні, поліцейському необхідно довести факт перебування машини в нерухомому стані понад 5 хвилин. Іншими словами, потрібно безперервне відео (фото або коротші ролики не підійдуть як докази порушення ПДР, оскільки водій може заявити, що зупинявся для посадки/висадки пасажирів або розвантаження товарів).

Сплата водієм штрафу означає визнання вини, тому за відсутності правопорушення приписи про штрафи потрібно оскаржувати.

Оскарження штрафу за неправильне паркування в Україні може бути здійснено в такому порядку:

Отримання доказів

– Зберіть усі можливі докази, що підтверджують вашу непричетність до порушення правил паркування. Це можуть бути відеозаписи, фото, показання свідків та інші документи.

Аналіз доказів

– Перевірте, наскільки повні та переконливі ваші докази. Переконайтеся, що вони відповідають вимогам закону і можуть підтвердити відсутність порушення правил паркування.

Звернення до суду

– Якщо ви впевнені у своїй правоті і вважаєте, що штраф було накладено незаконно, зверніться до суду для оскарження рішення. Підготуйте письмове звернення із зазначенням усіх фактів і доказів.

Участь у судовому процесі

– Візьміть участь у судових слуханнях, надаючи докази та аргументи на свій захист. Слідкуйте за процесом і дотримуйтесь строків надання необхідних документів.

Дотримання законодавства

– Переконайтеся, що ви дотримуєтеся всіх вимог законодавства, пов’язаних із процесом оскарження штрафу. Це може включати в себе сплату судових зборів і надання необхідних документів.

Співпраця з юристом

– За необхідності зверніться по допомогу до юриста, який спеціалізується в галузі дорожнього законодавства. Він зможе надати професійні консультації та підтримку в судовому процесі.

Пам’ятайте, що успішне оскарження залежить від якості ваших доказів і суворого дотримання процедурного порядку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: