Українські бійці розповіли про унікальну можливість застосування танків М-1 Abrams

Підпишись на нас:

Редакція Forbes похвалила ЗСУ за успішне комбінування на полі бою радянської та західної бронетехніки. Під час літнього контрнаступу було помічено ефективну взаємодію німецьких танків Leopard 2 і американських БМП Bradley з радянськими танками T-64 і T-72. Поставлені у вересні американські танки М-1 Abrams, незважаючи на їхню обмежену кількість, демонструють значну корисність на фронті.

Подробиці

За словами опитаних Forbes експертів, “Абрамси” мають найкращі датчики серед українських танків. Система теплового бачення SADA-II дозволяє М-1 виявляти цілі на відстані до п’яти миль (8 км), що є перевагою порівняно з іншими танками протягом 23-місячної війни з Росією. Зазначається, що Abrams використовуються не тільки як танки, а й як сенсорні платформи для наведення на цілі сусідніх танків радянського зразка.

Технічні характеристики американських машин, такі як 50-кратний цифровий зум, роблять їх особливо ефективними в ідентифікації ворожих цілей на великих відстанях. Використання танків Abrams у ролі платформ для сенсорного наведення надає українській армії значні переваги, особливо під час нічних боїв.

Передані Україні “Абрамси” і “Бредлі” обладнані системою Blue Force Tracker, що надає ЗСУ можливість реєструвати місце розташування дружніх сил на цифровій карті. Передача цієї інформації через мережеві трекери Blue Force може зробити тандем “Абрамс”/”Бредлі” ефективнішим порівняно з дуетом “Леопард”/”Бредлі”.

Поєднання можливостей різних бойових машин забезпечує ЗСУ чудові можливості для проведення нічних боїв, особливо завдяки високотехнологічним тепловізійним прицілам танків Abrams, резюмували автори статті.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: