Експерт розповів про вплив українських систем РЕБ на російські ракети та «Шахеди»

Підпишись на нас:

Українські засоби РЕБ (радіоелектронної боротьби) можуть впливати на деякі типи російських ракет, однак ефективність цього впливу залежить від конкретного виду зброї.

Подробиці

Згідно з висловлюванням головного редактора військового порталу Defense Express Олега Каткова, ракета Х-101 із системою DSMAC виявляється захищеною від впливу засобами РЕБ. Ця система під час польоту знімає поверхню рельєфу і порівнює її з еталонними зображеннями в пам’яті. Придушити її засобами радіоелектронної протидії вкрай складно.

Говорячи про балістичні ракети на кшталт “Іскандеру”, експерт зазначив, що їхні інерціальна та супутникова системи роблять їх слабко вразливими для впливу засобами РЕБ.

Аналізуючи протикорабельні ракети “Онікс” і Х-22, Катков зазначає, що на головки самонаведення цієї зброї вдається впливати (про це раніше натякало командування Повітряних сил ЗСУ).

Фахівець також порушив питання про зенітні ракети для ЗРК С-400/С-300, де використовується радіокомандна система наведення. За словами Каткова, теоретична можливість впливу засобами РЕБ на цю систему є, проте на практиці не все так однозначно.

Зазначимо, що спікери Повітряних сил ЗСУ вказують на погіршення якості російських ракет, що робить їх більш уразливими для засобів РЕБ.

Дрони типу Shahed-136 можуть стати вразливим для української РЕБ лише в разі відсутності супутникової системи навігації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: