Названо 5 поломок автомобіля, причиною яких є сам водій

Підпишись на нас:

Незалежно від того, наскільки надійний автомобіль, з ним неминуче з часом виникнуть якісь технічні проблеми. Але замість того, щоб нарікати на невдалий вибір моделі або невезіння, варто замислитися, чи немає в поломці частково вашої провини. П’ять несправностей машини, які може мимоволі провокувати водій.

Вихід з ладу двигуна через відсутність прогріву

Названо 5 поломок автомобіля, причиною яких є сам водій

Двигун внутрішнього згоряння перед тим, як почати працювати максимально ефективно і без наслідків для самого себе, потребує певного “прогрівання”. Олива має досягти оптимальної температури і заповнити всі зазори, де вона активно використовується.

Не даючи мотору прогрітися, водій мимоволі спричиняє його підвищений знос, що може скоротити термін служби до 50%.

Поломки каталізатора, системи рециркуляції відпрацьованих газів і забруднення сажового фільтра через їзду на граничних обертах

Названо 5 поломок автомобіля, причиною яких є сам водій

Завищення оборотів також контрпродуктивне, як і їзда на низьких показниках тахометра. Це може провокувати поломку каталітичного нейтралізатора, клапана рециркуляції відпрацьованих газів і сажових фільтрів через накопичення вуглецю.

Щоб уникнути таких несправностей потрібно намагатися тримати стрілку тахометра приблизно посередині шкали обертів.

Несправності зчеплення через його некоректне використання

Названо 5 поломок автомобіля, причиною яких є сам водій

Дуже поширена практика серед водіїв машин з МКПП: залишати зчеплення витиснутим на світлофорі або в заторах, щоб швидше рушати з місця. Манера є згубною для його механізмів.

Поломки трансмісії через звичку тримати руку на селекторі КПП

Названо 5 поломок автомобіля, причиною яких є сам водій

Ця звичка може здатися дуже зручною, але далеко не найприємнішою для деталей коробки передач. Незалежно від того, наскільки слабким є тиск, механізми системи в довгостроковій перспективі зношуватимуться сильніше, ніж зазвичай, що призведе до вібрації і, можливо, навіть до проблем із перемиканням передач.

Несправності підвіски через проїзд нерівностями “на гальмах”

Названо 5 поломок автомобіля, причиною яких є сам водій

Використовувати гальмо, щоб скинути швидкість перед ямою або лежачим поліцейським, цілком нормальне явище, але варто робити це правильно. Під час різкого натискання на педаль машина за інерцією переносить більшу частину своєї ваги на передню вісь, а це означає, що удар об перешкоду матиме серйозні наслідки для її підвіски.

У цих ситуаціях найкращим варіантом буде відпускати гальмо прямо перед нерівністю. Так підвіска прийде в нормальне положення і зможе “проковтнути” удар з мінімальною для себе шкодою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: