На передовій в Україні помітили нову систему ППО британського виробництва

Підпишись на нас:

Відео, яке нещодавно з’явилося в соцмережі X, нібито показує передову британську систему протиповітряної оборони, оснащену передовими ракетами малого радіусу дії повітря-повітря (ASRAAM), на полі бою в Україні.

Подробиці

Нова система протиповітряної оборони, встановлена ​​на шасі SupaCat, була швидко розроблена фахівцями MBDA. Ця система є одним із двох імпровізованих британських проектів для України, де ракета повітряного базування адаптована для наземних пускових установок. Ракета ASRAAM наразі використовується літаками Великобританії, Індії, Катару, Оману та була інтегрована в арсенал австралійських F/A-18 Hornet.

У наземній конфігурації дальність польоту ракети зменшена. Кожна пускова установка може вміщувати до двох ракет ASRAAM з націлюванням за допомогою електрооптичної системи супроводу Chess Dynamics Hawkeye.

Основною метою розгортання цієї передової системи в Україні є протидія російським безпілотникам і ударним вертольотам безпосередньо на полі бою, забезпечуючи прикриття українських сил від ворожих бомбардувань і нападів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: