Росія знову модернізує смертоносні ракети Х-101 для ударів по Україні

Підпишись на нас:

Росія модернізувала свою сучасну малопомітну дозвукову крилату ракету Х-101, збільшивши її боєголовку для нанесення ще більш смертоносних ударів по Україні.

Подробиці

Як повідомляє Defence Express, ВКС Росії знову модернізували крилату ракету Х-101, оснастивши її збільшеною бойовою частиною вагою приблизно 800 кг.

Ця вага вдвічі перевищує вагу попередньої боєголовки ракети, яка важила близько 400 кг. Однак збільшення ваги відбувається не просто за рахунок однієї боєголовки; скоріше, це передбачає об’єднання двох окремих боєголовок.

Зазначається, що друга бойова частина має готові до використання кубічні проникаючі елементи.

Defence Express додає, що такі елементи зазвичай використовуються в зенітних ракетах, але у випадку наземних ударів вони мають значний вплив на особовий склад.

Вдосконалена Х-101 Вдосконалена Х-101 Вдосконалена Х-101

Встановлення додаткової бойової частини, крім штатної осколково-фугасної, стало можливим завдяки зменшенню розмірів паливного бака. Це означає зниження дальності польоту Х-101 з 5500 км приблизно до 2250 км (або навіть менше). Проте у разі пуску таких ракет із Саратовської області Росії навіть по цілях у Львівській області, у Х-101 залишатиметься 500-700 км для додаткових маневрів.

Водночас інформація про варіант оснащення Х-101 двома боєголовками простежується в російських джерелах ще з середини 2010-х років, на етапах розробки та випробувань цієї ракети.

Тоді вказувалося, що в одному з варіантів оснащення 400-кілограмову боєголовку можна розділити на дві частини. Перший міг бути скинутий на парашуті на відстань 100 км від основної цілі. У той час ця реалізація була залишена «на папері», але зараз її переглянуто. Однак конкретний механізм розгортання, використаний у новій версії Х-101, залишається невизначеним.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: