Військова техніка

Російські інженери вивчають захоплений в Україні Leopard 2A6

Після захоплення українського танка Leopard 2A6 російськими військами, 23 квітня 2024 року Міністерство оборони Росії опублікувало відео, в якому показано, що танк зараз знаходиться під ретельним оглядом російських військових інженерів.

Подробиці

Цей Leopard 2A6 раніше перебував на озброєнні 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ і являє собою останнє покоління сучасних танкових технологій, розроблених у Німеччині. Він високо цінується за передовий захист, величезну вогневу міць і підвищену мобільність, включаючи новітні західні оборонні технології. Ці особливості забезпечили йому місце як одного з найефективніших основних бойових танків у різних глобальних військових силах. Зйомка такої моделі надає російським інженерам рідкісну можливість розкрити та вивчити західні технології зблизька.

Leopard 2A6 оснащений 120-мм гладкоствольною гарматою, яка відома своєю точністю, дальністю стрільби та універсальністю у використанні сучасних боєприпасів. Вивчаючи основну гармату «Леопарда» та пов’язані з нею системи керування вогнем, російські інженери можуть зібрати важливі дані щодо її робочих параметрів та ефективності.

Також танк оснащений композитною бронею третього покоління, що включає високотверду сталь, вольфрам і пластикові наповнювачі з керамічними компонентами. Ця модульна броня забезпечує посилений захист від протитанкової зброї, ефективно розсіюючи кінетичну енергію баражуючих снарядів. У російських танках, таких як Т-80 і Т-90, використовуються застарілі технології композитної та динамічної броні, які, незважаючи на ефективність проти кумулятивних зарядів і протитанкових ракет, можуть не забезпечувати такого ж рівня захисту від новітньої протитанкової зброї, як у Leopard 2A6. Російські інженерні групи можуть проаналізувати склад і структуру броні «Леопарда», щоб краще зрозуміти, як вона зменшує пошкодження від снарядів, у тому числі тих, що випущені з аналогічних танків.

Останні публікації

Експерт розповів, як правильно прогріти автоматичну коробку передач, не скорочуючи її ресурс

Незважаючи на те, що весна вже добігає кінця, метеорологи досі прогнозують заморозки. Отже, автомобілістам ще…

2 години тому

Названо 5 найкращих бюджетних вживаних авто, на які не скаржаться власники

Здавалося б, вторинний ринок у Україні кишить пропозиціями, і кожен може підібрати собі машину залежно…

4 години тому

Цей тайванський виробник поставляє позашляховики в Україну: представлений перший баггі для спецназу

Останнє творіння дизайнерського бюро Chaiseri привернуло увагу журналістів. На виставці DSA 2024, що проходила в…

5 години тому

Війна в Україні спровокувала збільшення світового попиту і виробництва ракетних установок HIMARS

Американська компанія Lockheed Martin уклала контракт із фіксованою ціною на суму 861,3 мільйона доларів США,…

6 години тому

Спецназ США випробовує нових роботів-собак із системами зброї

Спецназ морської піхоти США (MARSOC) наразі випробовує «роботів-собак», оснащених дистанційними збройовими станціями, які автоматично виявляють…

7 години тому

Аналітики розкрили відмінності українського варіанту Abrams від версії для армії США

Збройні сили України оприлюднили рекламний ролик модифікованого танка M1A1 (Situational Awareness) SA Abrams, який проливає…

8 години тому