Експерт розповів, коли ввімкнення круїз-контролю небезпечне для водія

Підпишись на нас:

Сучасні автомобілі оснащуються безліччю корисних опцій, що спрощують водіння і роблять його більш комфортним. Директор автокомпанії розповів про одну з таких функцій – круїз-контроль. При його використанні важливо пам’ятати про плюси і мінуси цієї системи, а також враховувати особливості конкретних дорожніх умов.

Що таке круїз-контроль

Круїз-контроль являє собою спеціальну систему, призначену для підтримки постійної швидкості їзди без необхідності постійно натискати педаль газу. Під час увімкнення «круїзу» водій встановлює бажану швидкість, яка підтримується автоматично.

Призначення та переваги круїз-контролю

Круїз-контроль виконує кілька корисних функцій, забезпечуючи зручність і безпеку під час тривалих поїздок:

  1. Підтримання постійної швидкості. Це основна функція круїз-контролю, що дає змогу водієві встановити та підтримувати бажану швидкість без постійного натискання на педаль газу.
  2. Економія палива. Завдяки постійній швидкості круїз-контроль дає змогу економити пальне, оскільки система точніше регулює його подачу.
  3. Зменшення втоми. Використання круїз-контролю під час тривалих поїздок допомагає зменшити втому водія, який може зосередитися на дорозі та русі, а не на підтриманні постійної швидкості.
  4. Запобігання перевищенню швидкості. «Круїз» дозволяє запобігти перевищенню швидкості, яка автоматично знижується, якщо автомобіль починає розганятися понад встановлену норму.
  5. «Деякі сучасні системи круїз-контролю володіють додатковими можливостями, включно з автоматичним гальмуванням у разі наближення до інших автомобілів, інформуванням про видимі перешкоди, оцінкою відстані до транспорту, який рухається попереду, автоматичним керуванням кермовим колесом для підтримання смуги руху та ін.», – каже експерт.

Недоліки круїз-контролю

Функція круїз-контролю в машині має не тільки переваги, а й недоліки.

  1. Небезпека за поганих погодних умов. Увімкнення цієї системи під час дощу, снігу або на слизькій дорозі може бути небезпечним.
  2. Втрата уваги водія. Під час використання круїз-контролю водії можуть розслабитися і втратити відчуття контролю над машиною.

«Крім того, в міських умовах, з постійними зупинками і зміною швидкості, круїз-контроль може виявитися неефективним», – зазначає Ірина Франк.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: