Морпіхи США отримають нову систему протиповітряної оборони: вдосконалений ізраїльський «Залізний купол»

Підпишись на нас:

Корпус морської піхоти США планує збільшити витрати на закупівлі систем протиповітряної оборони на 2025 фінансовий рік, виділивши 111 мільйонів доларів на програму «Спроможність перехоплення середньої дальності» (MRIC).

Подробиці

Корпус морської піхоти Сполучених Штатів знаходиться на порозі посилення своїх можливостей протиповітряної оборони, використовуючи нову систему перехоплення з ракетами SkyHunter. Програма MRIC, яка використовує ракети SkyHunter, представляє останній технологічний прогрес в арсеналі протиповітряної оборони Корпусу морської піхоти.

«MRIC — це система швидкого прототипування середнього рівня, яка слугує системою протиповітряної оборони малої та середньої дальності, яка заповнює важливу прогалину в можливостях індійсько-тихоокеанського театру бойових дій», — сказав підполковник Метью Бек,

«Хоча MRIC в основному розроблений для захисту від крилатих ракет, він також має можливості протистояти іншим повітряним загрозам і продемонстрував високий рівень успіху в зусиллях по інтеграції через серію бойових стрільб».

«Коротше кажучи, MRIC призначений для захисту фіксованих і напівфіксованих критичних активів, насамперед від загрози крилатих ракет», — сказав Бек. «На практиці MRIC забезпечує захист наших морських піхотинців, дозволяючи їм вільно проводити операції в зоні ураження зброї противника. Коротше кажучи, боєць може зосередитися на виконанні місії, будучи захищеним від потенційних загроз».

Ключовим аспектом програми MRIC є її повна інтеграція з радаром AN/TPS-80, орієнтованим на наземні/повітряні завдання (G/ATOR), який є фундаментальним компонентом можливостей спостереження та цілевказування Корпусу морської піхоти. Ця інтеграція радара та технології перехоплення покращує здатність Корпусу морської піхоти виявляти, відстежувати та боротися з повітряними загрозами, тим самим посилюючи його здатність протистояти потенційним атакам.

Кожна пускова установка MRIC розрахована на розміщення 20 ракет SkyHunter за конфігурацією, що нагадує ізраїльську систему захисту «Залізний купол».

Що стосується SkyHunter, то це результат співпраці між Raytheon і Rafael Advanced Defense Systems для захисту населених пунктів і критичних об’єктів за допомогою системи Iron Dome. Він використовується для перехоплення різноманітних цілей малої дальності, таких як ракети, артилерія та міномети, з показником успішності, що перевищує 90% з моменту його розгортання в 2011 році. З радіусом дії від 4 до 70 кілометрів SkyHunter перевершує можливості свого попередників, таких як ракета Stinger.

Американські морські піхотинці просуваються в нову еру протиповітряної оборони з неминучою запровадженням програми Medium Range Intercept Capability (MRIC) і ракетної системи SkyHunter. Ці технологічні досягнення є проактивною відповіддю на зростаючі виклики на спірному Індо-Тихоокеанському театрі. MRIC, заповнюючи критичні прогалини в можливостях, обіцяє посилити захист морських і напівфіксованих активів, дозволяючи морським піхотинцям проводити операції в загрозливих середовищах з більшою впевненістю та ефективністю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: