Шиномонтажник розкрив спосіб, що допоможе дістатися до майстерні з пробитим колесом

Підпишись на нас:

Будь-який водій хоча б раз стикався з пошкодженням покришки внаслідок наїзду на гострий предмет. На такий випадок у машині має бути “запаска”, яку і потрібно поставити на місце пробитого колеса. Однак далеко не у всіх водіїв вона є в справному стані. Як у такому разі дістатися до шиномонтажу.

Подробиці

Ні для кого не секрет, що на випадок пошкодження покришки в автомобіліста має бути з собою не тільки інструмент для заміни колеса, а й насос. Безумовно, коли експлуатація ТЗ здійснюється виключно в місті, його потреба загалом відпадає, враховуючи, що шиномонтажні майстерні зустрічаються на кожному кроці. Однак, якщо їхати потрібно за місто, то в цьому випадку насос мати при собі обов’язково. Тим більше, що цей недорогий пристрій не займає багато місця в машині.

У цьому разі важливо розуміти, що насос не вирішує проблему, а лише дає змогу дістатися до сервісу, де фахівець відремонтує колесо. Добре, якщо на машині стоять датчики тиску в шинах, вони дадуть змогу подолати більшу відстань. В іншому разі доведеться зупинятися і перевіряти колесо кожні 2 – 4 кілометри. Варто зазначити, що за наявності пошкодженої покришки про швидку їзду також слід забути. Переміщатися можна буде зі швидкістю не більше 40 – 50 км/год.

Дуже важливо розуміти, що на швидкості, коли шина різко втрачає тиск, може трапитися втрата керування, після чого автомобіль може вилетіти в кювет або зовсім перевернутися. Саме тому краще перестрахуватися і рухатися повільно, попутно увімкнувши аварійну сигналізацію. Такий підхід прийнятний у тому разі, коли колесо не спускає досить швидко, а втрачає тиск поступово. Наприклад, коли в шині стирчить саморіз і відбувається повільне стравлювання повітря.

Гірше справи йдуть, коли пошкоджене місце в покришці нічим не закрито. За таких обставин повітря буде йти швидше. Щоб вирішити проблему в цій ситуації, можна скористатися перевіреним лайфхаком. Автомобілісту потрібно лише озброїтися пляшкою з водою і викруткою, що дає змогу викрутити ніпель. У покришку заливається близько двох літрів води, після чого колесо накачується повітрям. Не варто забувати попередньо повернути ніпель на своє місце.

Перед початком маніпуляцій автолюбителю слід переконатися, що пошкодження шини перебуває в даний момент внизу. Заправивши колесо водою і накачавши до потрібного тиску, можна буде убезпечити себе від швидкого стравлювання повітря з покришки. Далі можна вирушати в дорогу, але бажано, щоб протягом 50 – 70 кілометрів автолюбителю на шляху трапився шиномонтаж. Долати великі відстані на такій пошкодженій шині вельми небезпечно, як в принципі і розвивати велику швидкість. Що стосується тиску, до якого потрібно качати шину з водою, то рекомендується обмежитися 1,5 барами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: