6 фраз, яких водіям слід уникати проїжджаючи блокпости

Підпишись на нас:

Блокпости на українських дорогах стали неминучою реальністю в умовах триваючої агресії РФ. Незважаючи на збереження законодавства в період воєнного стану, зайва обережність і уникнення провокацій можуть бути розумним кроком. Нижче приведено шість типових фраз, яких водіям слід уникати на блокпосту.

Подробиці

“Пропустіть, я поспішаю!”

Поліцейські та військові на блокпосту зупиняють автомобілі не з примхи. Задля економії часу та швидкого проїзду краще співпрацювати з силовиками та не привертати до себе зайвої уваги.

“Це не ваша справа, що в мене в салоні/багажнику”

Такі слова викличуть у правоохоронців ще більшу цікавість, що може призвести до підозр у спробі приховати щось заборонене.

“Я не буду надавати документи. У мене з ними все гаразд”

Під час воєнного стану всі громадяни зобов’язані мати при собі документи, що посвідчують особу. Цю вимогу запроваджено для безпеки та протидії проникненню ворожих диверсантів. Виняток становить тільки випадок, коли вимагають документи, не пов’язані з посвідченням особи, правом власності на автомобіль або вантажем, який перевозиться.

“Я зараз зателефоную впливовим друзям, у вас будуть неприємності”

Практика показує, що погрози силовикам не сприяють розв’язанню ситуації і можуть спричинити ретельнішу перевірку.

“У нас немає війни!”

Юридично в Україні немає стану оголошеної війни, але фактично Росія веде війну на знищення. Воєнний стан дає силовикам усі необхідні повноваження для перевірки громадян на блокпостах. Такі заяви можуть бути сприйняті як провокація.

“Я зараз поїду і нічого ви мені не зробите”

В умовах постійної небезпеки ДРГ, особливо в прикордонних і прифронтових регіонах, така поведінка може бути сприйнята як погроза і спровокувати дії у відповідь.

Джерело:ТвояМашина

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: