Канадська компанія Roshel побудує в Україні завод з виробництва бронетехніки Senator

Канадська компанія Roshel, відома своєю бронетехнікою, планує відкрити в Україні завод з виробництва бронетранспортерів Senator (БТР) для задоволення зростаючого попиту.

Підпишись на нас:

Roshel спочатку виробляв бронетехніку для комерційних цілей, але з початком повномасштабної війни в Україні її автомобілі Senator були адаптовані для бойових дій. У відповідь на ефективність і попит на ці транспортні засоби, Roshel вирішила запустити виробництво в Україні. Наразі половина продукції «Рошелю» призначена для Збройних Сил України та силових структур. Крім того, одна третина робочої сили Roshel складається з українських біженців.

На сьогоднішній день в Україну поставлено 1140 автомобілів Senator, що робить їх однією з найбільш використовуваних моделей у війні, що триває. Roshel не тільки встановив міцні партнерські стосунки в Україні, але й його машини також отримали значне «бойове хрещення».

«Рошель» планує інвестувати десятки мільйонів доларів у новий український завод, створивши сотні робочих місць, деякі з яких будуть зайняті українськими біженцями, які зараз працюють у Канаді. Ця ініціатива є частиною ширших планів «Рошеля» щодо офіційної інтеграції в українську оборонну промисловість, тим самим сприяючи національній економіці.

Генеральний директор Roshel Роман Шимонов переконаний, що майбутній завод зможе не тільки конкурувати з місцевими виробниками на українському ринку, але й експортувати бронетехніку в Європу, таким чином генеруючи валюту для України. Для задоволення потреб українського ринку автомобілі Roshel Senator були переобладнані в протимінно-стійкі автомобілі із захистом від засідки (MRAP). Ця адаптація передбачала тисячі модифікацій дизайну на основі відгуків українських операторів.

Senator MRAP побудований на цивільному шасі Ford F550 і пропонує балістичний захист STANAG 2 і захист від вибуху STANAG 3. Ці машини пройшли випробування за стандартами НАТО, що підтверджує їх ефективність у бойових ситуаціях.

«Рошель» має на складі 100 одиниць бронетехніки, готових до швидкої доставки в Україну. Станом на травень 2024 року «Рошель» виробляв 140 броньованих машин на місяць, причому половину цього виробництва відправлялася в Україну. Попит на ці транспортні засоби зумовлений потребами в медичній евакуації, переміщенні персоналу, доставці вантажів і військових штурмах.

У березні 2024 року компанія оголосила про інвестиції в 65 мільйонів доларів США в нові об’єкти в Канаді. Він також прагне вийти на ринки США та Європи, зокрема з метою отримати німецький контракт на 400 броньованих машин для України.

Конкурувати з місцевими українськими виробниками є викликом, але Roshel розглядає Україну як сприятливе середовище для інвестицій в оборонну промисловість завдяки її потужній інфраструктурі та кваліфікованій робочій силі. Шимонов вважає, що післявоєнна Україна стане великим регіональним гравцем, який залучить значні інвестиції.

Нова українська фабрика Roshel не тільки забезпечить місцеві робочі місця, але й відкриє двері на європейський ринок. Компанія вживає запобіжних заходів, щоб захистити свою діяльність від потенційних загроз, зокрема ударів Росії.

Заснування Roshel в Україні спрямоване на зміцнення місцевої економіки та обороноздатності країни, створення моделі для майбутніх іноземних інвестицій в українську оборонну промисловість.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: