Індійська держкомпанія ANVL буде виробляти російські панцерники за ліцензією

За словами Рішава Гупти, індійська Armored Vehicle Nigam Limited (ANVL) має намір отримати ліцензію на виробництво російської K-53949 Typhoon-K, протимінно-стійкої машини 4x4 із захистом від засідки (MRAP), розробленої Remdiesel, дочірньою компанією компанії КамАЗ. Це сталося після завершення випробувань, і зараз проект очікує офіційних розпоряджень.

Підпишись на нас:

На офіційних фотографіях показано Typhoon-K MRAP в Індії в складі конвою разом з іншими ANVL Mines Protected Vehicles (MPV) у варіантах 4×4 і 6×6.

Таким чином, K-53949 Typhoon-K 4×4, один з найновіших представників сімейства броньованих машин Typhoon, які зараз знаходяться на озброєнні Збройних Сил Росії, може стати потенційним кандидатом на відповідність вимогам індійських військових до бронетехніки, конкуруючи з Mahindra ASLV і потенційно майбутнім TATA LAMV. Індійська армія збирається придбати 800 легких броньованих багатоцільових машин (LAMV) для задоволення потреб механізованої піхоти та бронетанкових корпусів. Заявки подали такі компанії, як Ashok Leyland, Kalyani Strategic Systems Ltd, Tata і Mahindra. Очікується, що LAMV матимуть високу мобільність, сучасний захист і здатність перевозити значні корисні навантаження, усі вимоги потенційно відповідатимуть Typhoon-K.

На офіційних фотографіях показано Typhoon-K MRAP в Індії в складі конвою разом з іншими ANVL Mines Protected Vehicles (MPV) у варіантах 4x4 і 6x6. (Джерело зображення: Twitter/Rishav Gupta)
На офіційних фотографіях показано Typhoon-K MRAP в Індії в складі конвою разом з іншими ANVL Mines Protected Vehicles (MPV) у варіантах 4×4 і 6×6. (Джерело зображення: Twitter/Rishav Gupta)

Нещодавно з Mahindra Defense Systems було підписано контракт на суму 126,5 мільйонів доларів на 1300 броньованих легких спеціалізованих машин (ALSV). Ці машини будуть поставлені протягом чотирьох років і будуть використовуватися для несення кулеметів середнього калібру, автоматичних гранатометів і протитанкових керованих ракет. ALSV пропонують комплексний захист від вогню зі стрілецької зброї та саморобних вибухових пристроїв. Індійська армія також замовила броньовані машини Kalyani M4 4×4 для екстрених закупівель. Ці транспортні засоби розроблені для виконання операцій на великій висоті та на суворій місцевості, мають покращений захист і мобільність. Ці придбання є частиною ширшої стратегії модернізації та індегенізації автопарку індійської армії, яка включає виробництво російських автомобілів за ліцензією AVNL.

Armored Vehicles Nigam Limited (AVNL), державне оборонне державне підприємство в Індії, було засновано в 2021 році зі штаб-квартирою в Аваді, Ченнаї. AVNL стала ключовим гравцем в оборонному секторі Індії, і очікується, що в 2024 році випустить свій прототип футуристичної бойової машини піхоти (FICV), який може похвалитися двигуном потужністю 600 к.с., автоматичною коробкою передач і четвертим рівнем захисту STANAG. Ця машина розрахована на розміщення 11 військовослужбовців у повному озброєнні та оснащена сучасним озброєнням, включаючи 30-мм автоматичний гранатомет, бойову станцію з дистанційним керуванням і протитанкові керовані ракети п’ятого покоління. Крім того, AVNL диверсифікує своє портфоліо, розробляючи захисні транспортні засоби 4×4, зосереджуючись на екологічно чистих джерелах енергії, таких як електричні та водневі силові блоки, щоб узгодити зусилля з модернізації індійської армії.

Про ТЗ російського походження

Послужний список ANVL з військовими транспортними засобами російського походження додає ваги цьому можливому новому підприємству з російською промисловістю. Раніше індійська компанія виготовила кілька військових машин зі схожим по дизайну на російські машини, в тому числі BLT T-72, танк-мостоукладач на базі платформи T-72, T-72 Ajeya, T-90 Bhishma, а також численні транспортні засоби, отримані від серії БМП.

Раніше індійська компанія виготовила кілька військових машин російського виробництва, в тому числі основний бойовий танк Т-90 Бгішма. (Джерело фото: МО Індії)
Раніше індійська компанія виготовила кілька військових машин російського виробництва, в тому числі основний бойовий танк Т-90 Бгішма. (Джерело фото: МО Індії)

K-53949 Typhoon-K — бронемашина 4×4 із протимінним захистом і захистом від засідки (MRAP), розроблена компанією Remdiesel, дочірньою компанією КАМАЗу. Він призначений для безпечного транспортування військ і військових вантажів у районах з високим мінним ризиком. Автомобіль також можна налаштувати для різних ролей, включаючи командний пункт, швидку допомогу та матеріально-технічну підтримку. Він має V-подібний корпус, щоб відбивати удари вибуху, захищаючи пасажирів від вибухів. Typhoon-K оснащений дизельним двигуном Cummins потужністю 350 кінських сил у поєднанні з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач, що розвиває швидкість до 105 км/год і запас ходу приблизно 1000 км.

Тайфун-К може бути оснащений дистанційно керованою станцією озброєння, здатною встановлювати різні кулемети, у тому числі калібру 7,62 мм, 12,7 мм та 14,5 мм, а також 30-мм автоматичні гранатомети. Його броня захищає від бронебійних снарядів калібру 14,5 мм і витримує вибухи до 10 кг тротилу під колесами та 8 кг під підлогою. Автомобіль включає такі системи, як кругове відеоспостереження, автоматичне пожежогасіння, а також додаткові системи нічного бачення та ХБРЯ захисту. Останні оновлення додали сітчасту броню для покращення захисту від реактивних гранат.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: