В автосервісі розповіли, як відкрити і запустити машину, якщо в брелоку сіли батарейки

У наші дні все частіше зустрічаються автомобілі, максимально укомплектовані опціями, орієнтованими на комфорт водія і пасажирів. Таким чином, той самий безключовий доступ тепер можна зустріти і на моделях Rio або Polo. Опція дуже зручна і дає змогу відмовитися від низки маніпуляцій під час посадки в салон, але як бути, якщо в брелоку сідає батарейка.

Підпишись на нас:

Для будь-якого автомобіліста подібний збіг обставин є вкрай неприємною несподіванкою. Хотілося б зазначити, що на цей випадок лише одиниці, навчені гірким досвідом, мають у запасі другу батарейку. Що ж стосується інших автолюбителів, то деяким навіть доводиться користуватися послугами таксі та їхати до себе додому за другим ключем або в магазин для купівлі акумулятора. Варто зазначити, що всього цього можна уникнути, якщо розуміти принцип дії безключового доступу.

Суть роботи цієї функції полягає в постійному обміні сигналом між блоком у машині та брелоком в особистих речах автомобіліста. Щойно останній опиняється в радіусі дії, у водія з’являється доступ до салону і до запуску двигуна. Таким чином, система розпізнає, що перед автомобілем перебуває саме власник, а не стороння людина.

Далі, натискаючи на відповідну клавішу в момент відкриття дверей, відбувається відмикання замків. Після цього з пуском двигуна не виникають проблеми. Якщо ж у брелоку сідає батарейка, то блок із ключем перестають обмінюватися сигналом. На цей випадок у будь-якого авто є механічна личинка для відмикання замків. Ключ же зі свого боку поміщений у брелок, звідки легко витягується шляхом натискання на відповідну кнопку.

З доступом до салону за таких обставин проблем виникнути не повинно, але як здійснити пуск двигуна, адже він здійснюється з кнопки. А якщо система не розпізнає брелок, то і кнопка “Старт-стоп” теж навряд чи спрацює. На цей випадок виробники передбачили інші механізми запуску двигуна. У когось це потайний замок запалювання, у деяких моделей просто брелок досить помістити у відповідну нішу, а десь доведеться розташувати його навпроти кнопки “Старт-стоп”.

У цей момент відбувається зчитування чіпа ключа системою, після чого здійснюється пуск двигуна. Що стосується варіанту із запуском силового агрегату, то це необхідно уточнити з технічного опису, яким супроводжується будь-який сучасний автомобіль. На крайній випадок всю необхідну інформацію про порядок пуску ДВЗ за умови розрядженої в ключі батарейки можна вивчити в Мережі інтернет. На майбутнє ж автолюбитель має вже бути готовим до подібного збігу обставин. Отже, при собі доведеться мати запасну батарейку, принаймні вона має бути присутня в салоні машини, куди потрапити не так складно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: