Експерт застеріг від купівлі машини із заднім або повним приводом

Згідно зі статистикою, на сьогоднішній день у користуванні автомобілістів більше машин, оснащених переднім приводом. Зрозуміло, йдеться саме про легкові ТЗ. При цьому деякі автовиробники, незважаючи на статистику, продовжують робити акцент на випуску моделей із заднім або повним приводом, що не завжди доцільно.

Підпишись на нас:

Насамперед хотілося б зазначити, що система повного приводу зустрічається на автомобілях ще рідше, і здебільшого вона передбачена для позашляховиків або моделей преміального сегмента. Що ж стосується задньопривідної трансмісії, то її частіше можна побачити на машинах преміальних брендів середніх класів.

Отже, чому ж експерти не рекомендують звичайному автомобілісту розглядати для придбання ТЗ, де привід здійснюється на задні колеса або на обидві колісні осі? Насправді тут все доволі просто і пов’язано з витратами на обслуговування. Наприклад, якщо ремонт і утримання ТЗ з переднім приводом зараз коштує пристойних грошей, то за обслуговування ходової частини на інших авто обходитиметься в 1,5, а то і в 2 рази дорожче. Передусім це пов’язано з конструктивними особливостями.

Якщо говорити про авто із заднім і тим більше повним приводом, то тут просто більше конструктивних елементів, які час від часу потрібно ремонтувати або принаймні правильно обслуговувати. Безумовно, такі моделі у багато разів комфортніші за класичні передньопривідні моделі, але важливо порівнювати свої фінансові можливості, оскільки купити машину недостатньо. Її ще доведеться час від часу заганяти на ТО і міняти супутні витратні матеріали.

Ще один момент, на який важливо звернути увагу, і це стосується більшою мірою автомобілів із заднім приводом – це керованість. Важливо нагадати, що кліматичні умови в Україні далекі від ідеальних. Взимку на машині із заднім приводом можна зіткнутися з цілою низкою труднощів, починаючи від проблем з рушанням з місця і закінчуючи форсуванням різних підйомів, на яких утворюється ожеледь. Зрозуміло, частково все вирішується встановленням хорошої гуми, але це теж додаткові витрати.

Ну і, зрозуміло, не можна не згадати, що на слизькій дорозі машина із заднім приводом поводиться зовсім іншим чином. Тут автомобілісту доводиться контролювати завжди не тільки кермо, а й газ, оскільки, натиснувши педаль трохи сильніше, можна спровокувати неконтрольований занос. На жаль, у поточних реаліях більшість автомобілістів до цього просто не готові, оскільки в автошколах перестали давати водіям-початківцям відповідні навички, адже всі навчальні ТЗ зараз передньопривідні. Отже, ще однією проблемою стане перенавчання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: