Військовий збір для автовласників: реєстрація авто подорожчає більш ніж у 5 разів

Підпишись на нас:

Уряд України готує новий законопроєкт, спрямований на введення додаткових ставок військового збору, що торкнеться майбутніх автовласників. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму тг-каналі.

Подробиці

Проєкт закону передбачає введення військового збору в розмірі 15% від вартості придбаного рухомого майна. Це стосується підприємств, установ, організацій та фізосіб, які реєструють право власності на легкові автомобілі вперше в Україні через тероргани МВС. Виняток становлять випадки, коли автівки призначені для осіб з інвалідністю.

Очікується, що реалізація цього законопроєкту залучить до держбюджету додаткові ₴140 млрд.

Для прикладу, під час реєстрації автомобіля вартістю ₴400 тисяч ($10 000), поточні витрати становлять ₴13105, включно з:

– адмінпослугою в розмірі ₴350;
– номерним знаком (₴350);
– свідоцтвом реєстрації (₴405);
– збором на обов’язкове пенсійне страхування (₴12000; 3% від вартості авто).

У разі схвалення нового законопроєкту, сума зросте до ₴73105 (+₴60 000).

2 КОМЕНТАРІ

  1. Якщо такий собі пересічний чи середненький укр чи інший нацменшик і збирався щось таке 4-колісне купити, то після таких акцизів, штрафів, обмінів водійських прав та витрат на оформлення засобів первинної “розкоші”, теперя й заціпить його від таких придбань.

    А пановє-товариші: злодюги, хабарники та інші “роботяги державної праці” і з середовища людного, і із слугів народних, і з бравоохорнців як кр…,ли, бр…ли, рв..ли, пили пиво з раками ( по 1500 – 2000 за 1 кіл.) так і будуть оформляти авта, у тому числі і ті які мали б йти на фронтові потреби.

    І до речі чи не найпершими, у потрібні моменти, вони ж галасують і про славу україні, і про партрійотизм, і про понад усе (для себе звичайно).

  2. Уйоб-и і дармоїди! Куди підуть (реально, а не на папері) ці гроші ? В ваші кишені? Не боїтеся, що вас тупо почнуть ловити ї впихати ці гроші вам в пельку? Через які каналізації тікатимете? (Досвід ваших “папередників” є!). Чи жадібність розум затьмарила? (Якщо він і був!).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: