Новий штраф для автовласників: за що доведеться віддати 17 000 грн

Підпишись на нас:

В Україні розглядають новий штраф для власників транспортних засобів. У Раді зареєстровано законопроєкт №10216, що передбачає покарання за фальсифікацію пробігу автомобілів. У разі ухвалення, власники, які продають автомобілі з підробленим пробігом, будуть зобов’язані виплатити значний штраф.

Подробиці

Мета законопроєкту – захист покупців від купівлі авто з недостовірними даними про пробіг. Передбачається, що сума штрафу варіюватиметься в межах ₴8 500-17 000. Документ спрямований на запобігання фальсифікацій пробігу і покликаний убезпечити покупців від недобросовісних продавців.

За словами ініціаторів законопроєкту, проблема фальсифікації пробігу стала масовою – практично кожен другий автомобіль на вторинному ринку має неправдиві дані. У пояснювальній записці зазначено, що введення адмінвідповідальності за такі діяння допоможе мінімізувати ризики.

Терміни набрання законопроектом чинності поки невідомі.

Крім цього, розглядаються інші санкції для водіїв. Зокрема, штраф до ₴17 000 або альтернатива у вигляді 10-добового арешту за невиконання законних вимог співробітників військової поліції.

Схвалений раніше законопроєкт надає військовим поліцейським право зупиняти автомобілі, оглядати їх, вимагати документи і забороняти подальшу їзду, якщо водій становить потенційну загрозу для інших учасників дорожнього руху.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: