Перша бойова машина піхоти Lynx KF41 угорського виробництва зійшла з конвеєра

Сили оборони Угорщини відзначили важливу віху випуском першої бойової машини піхоти Lynx KF41 місцевого виробництва на заводі Rheinmetall у Залаегерсегу.

Підпишись на нас:

Під час церемонії передачі Салай-Бобровницький наголосив на важливості міцної та автономної оборонної промисловості, що підкреслюється триваючою повномасштабною війною в Україні. Він наполягав на необхідності добре розвиненої національної оборонної промисловості, здатної постійно забезпечувати необхідним військовим обладнанням, зазначивши, що такі можливості не можуть бути зібрані поспішно, а потребують довгострокового планування та інвестицій.

Міністр порівняв Lynx з попередніми моделями, заявивши, що це значний технологічний прогрес. Він наголосив на необхідності мати добре підготовлених солдатів для роботи з цим високотехнологічним обладнанням і згадав про успіх кампанії набору «Людина до сталі», яка сформувала спеціальну професійну військову частину.

Перша БМП Lynk угорського виробництва. (Джерело фото: Міноборони Угорщини)
Перша БМП Lynk угорського виробництва. (Джерело фото: Міноборони Угорщини)

Бйорн Бернхард, генеральний директор Rheinmetall Landsysteme GmbH, зазначив, що на заводі в Залаегерсегу, відкритому менше року тому, була виготовлена ​​перша Lynx KF41, найсучасніша у світі бойова машина піхоти. Він наголосив на значних закулісних подіях за останні кілька років, включаючи заснування Rheinmetall Hungary Zrt. і будівництво сучасної фабрики в Залаегерсезі. Він розповів про плани виробництва різних варіантів бойових машин і нової системи протиповітряної оборони, що посилить безпеку Угорщини та Європи.

Пауль Вальф, генеральний директор Rheinmetall Hungary, зазначив про мінливий глобальний ландшафт безпеки та проактивну позицію Угорщини у зміцненні своєї обороноздатності. Він високо оцінив партнерство між урядом Угорщини та Rheinmetall, зазначивши, що жодна інша європейська країна не розвинула такої оборонної спроможності. Він підкреслив, що завод у Залаегерсегу, найсучасніший у Європі з потужностями для розробки та тестування, може виробляти понад 100 автомобілів на рік і наразі на ньому працює понад 220 людей, а в найближчі роки планується найняти ще 200 угорських працівників.

Про панцерник

Lynx KF41 — сучасна бойова машина піхоти, створена для забезпечення значної вогневої потужності та максимального захисту на полі бою. Його основне озброєння включає 30 або 35-мм автоматичну гармату, що супроводжується 7,62-мм спареним кулеметом, що забезпечує поєднання вогневої потужності та гнучкості для різних бойових ситуацій.

Ця машина використовується в Угорщині та була розроблена в Німеччині, що відображає міжнародну співпрацю в галузі оборони. Він оснащений складними бойовими системами, включаючи незалежний цифровий приціл командира (SEOSS-P) і цифровий приціл навідника (SEOSS-S). Мережа телевізійних/ІЧ-камер 360°, інтегрованих із прицільними системами, забезпечує автоматичне розпізнавання та супроводження цілей. Lynx також оснащено системою визначення місця розташування стрільця, лазерним і акустичним попередженням, а також системою управління боєм і тактичною системою, що підвищує його оперативну ефективність у ворожому середовищі.

Lynx KF41 — сучасна бойова машина піхоти, розроблена в Німеччині. (Джерело фото: Міноборони Угорщини)

Машина може перевозити екіпаж із двох осіб і до восьми солдатів, що забезпечує достатню місткість для піхотних завдань. Модульна конструкція броні дозволяє йому протистояти протитанковій зброї, боєприпасам середнього калібру, артилерійським осколкам, саморобним вибуховим пристроям (IED) та осколкам артилерійських снарядів, забезпечуючи надійний захист пасажирам.

Вага Lynx коливається від 34 000 до 50 000 кг залежно від комплектації та рівня захисту. Незважаючи на вражаючі розміри (довжина 7,7 метра, ширина 3,6 метра і висота 3,3 метра), він може розвивати швидкість до 70 км/год і має запас ходу 500 км, забезпечуючи надзвичайну мобільність для автомобіля свого класу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: