Японія підтвердила угоду з США щодо продажу ракет для Patriot, які були відправлені ЗСУ

Японія погодилася продати нерозголошену кількість ракет Patriot Сполученим Штатам за 3 мільярди ієн (19 мільйонів доларів), щоб допомогти поповнити запаси США, які були вичерпані після зміцнення протиповітряної оборони України.

Підпишись на нас:

У неділю японське агентство з придбання, технологій і логістики (ATLA) підтвердило угоду.

Хоча представники ATLA не уточнили кількість залучених ракет, колишній чиновник Пентагону, знайомий з переговорами, зазначив, що очікується передача близько 10 ракет. За даними ATLA, ці стандартні ракети PAC-3 від Сил самооборони (SDF) будуть доставлені американським військовим «незабаром».

Ракетна система Patriot, що розшифровується як «Радар стеження з фазованою решіткою для перехоплення цілі», є найдосконалішою системою протиповітряної оборони армії США, здатною виявляти та перехоплювати ракети. У Сполучених Штатах RTX (раніше Raytheon Technologies) виробляє радари та наземні системи, тоді як Lockheed Martin виробляє ракети-перехоплювачі.

Японська Mitsubishi Heavy Industries щорічно виробляє близько 30 ракет Patriot для Повітряних сил самооборони. В даний час SDF використовують три типи ракет Patriot: PAC-2, PAC-3 і вдосконалену PAC-3 MSE (Missile Segment Enhancement), яка має розширену дальність до 50%. Вдосконалена ракета PAC-3 зазвичай коштує близько 4 мільйонів доларів.

Міністерство оборони підкреслило, що ракети PAC-3, продані США, не будуть надаватися неамериканським урядовим структурам і призначені виключно для заповнення американських запасів. Це запевнення було підтверджено під час зустрічі міністрів закордонних справ і оборони у форматі два плюс два в Токіо в неділю.

Під час зустрічі США та Японія домовилися розширити спільне виробництво ракет PAC-3 MSE та розпочати спільне виробництво удосконаленої ракети класу «повітря-повітря» середньої дальності (AMRAAM).

Раніше цього місяця агентство Reuters повідомило про затримки у збільшенні виробництва ракет Patriot через брак критично важливого компонента, який виробляється компанією Boeing. Зокрема, на виробництво вплинув дефіцит систем самонаведення, які направляють ракети на кінцевих етапах польоту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: