Експерти пояснили, де шукати причину плаваючих обертів двигуна

Під час руху можуть виникнути складності у роботі двигуна. У деяких випадках ДВЗ просто відключається. На холостому ході нормальні значення тахометра повинні бути в межах від 800 до 1000. Однак у деяких випадках вони перебувають у більшому діапазоні. Експерти розповіли, з яких причин холості обороти в машині починають плавати і з якими несправностями системи це може бути пов'язано.

Підпишись на нас:

Оберти в двигуні на холостому ходу повинні бути на фіксованому значенні без значних перепадів, якщо вони почали плавати в діапазоні від 500 до 1500, ймовірно виникнення проблем. Насамперед провиною може бути паливо низької якості. Це призводить до засмічення форсунок, а також утворення нагару на свічках запалювання. Часто допомагає впоратися з проблемою проста заміна свічок та прочищення форсунок. Іноді проблема полягає у збоях роботи паливної системи. У цьому випадку варто змінити паливний фільтр та провести діагностику насоса.

До проблеми можуть призвести також неполадки у високовольтних дротах. Тоді варто звернути увагу на котушки та свічки запалювання та зробити заміну зношених деталей. До різкого зниження оборотів і навіть повного відключення ДВЗ при натисканні на педаль гальма може призвести несправність клапана рециркуляції відпрацьованих газів. Щоб вирішити цю проблему, необхідно очистити або повністю замінити деталь. Є й серйозніші проблеми, які призводять до плаваючих оборотів двигуна. Це проблеми з ЕБУ, регулятором холостого ходу або датчиком положення дросельної заслінки. Визначити точну несправність можна лише під час діагностики у спеціалізованому сервісному центрі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: