Автопригоди

Наймолодша мандрівниця збирається в навколосвітню подорож на електромобілі Ford

Щоб сприяти запуску повністю електричного Ford Explorer у Європі, автовиробник оголосив, що електромобіль вирушить у навколосвітню подорож. Інфлюенсер Лексі Елфорд, яка є наймолодшою ​​людиною, яка відвідала кожну країну світу, сяде за кермо позашляховика з кінця цього року.

Подробиці

Окрім просування останньої пропозиції електромобілів Ford, мета цього проекту — вшанувати Алоху Вандервелл, яка була першою жінкою, яка здійснила мандрівку навколо світу. Експедиція Вандервелл тривала п’ять років між 1922 і 1927 роками. Починаючи з 16 років вона проїхала 380 000 миль і побувала у 80 країнах на Ford Model T. Звичайно, величезні труднощі досягнення цього подвигу, з інфраструктурою та технологіями 1920-х років неможливо відтворити в сучасному світі, але новий проект, безумовно, буде викликом.

Лексі Алфорд, відома в соцмережах під ім’ям Lexie Limitless, у 2019 році, коли їй був 21 рік, стала наймолодшою ​​людиною, яка відвідала всі 197 країн світу, що було підтверджено Книгою рекордів Гіннеса. Вона також пов’язана з компанією Ford, оскільки навчилася їздити на старому F-350 Super Duty свого батька, як показано в її власному відео з анонсом великого контракту.

Хоча деталі на даний момент обмежені, офіційний прес-реліз передбачає, що інфлюенсер «очолить експедицію навколо земної кулі, долаючи виклики, зустрічаючи людей з багатьох культур і відвідуючи місця виняткової краси» в Explorer з нульовими викидами. Буде цікаво дізнатися логістику такої тривалої поїздки, маршрут і необхідні зупинки для зарядки електропозашляховика.

Електричний Ford Explorer базується на архітектурі MEB, що має спільну основну з VW ID.4, але при цьому у нього унікальний дизайн екстер’єру та інтер’єру. Детальні характеристики електричного позашляховика, ще не оголошені. Буде цікаво побачити, чи автовиробник використовуватиме для цієї поїздки опцію переднього приводу з найбільшим радіусом дії чи найпотужнішу версію Explorer із повним приводом.

Починаючи з кінця цього року, компанія Ford інформуватиме нас про подорожі навколо світу на електричному Explorer через канали соціальних мереж. Також стежити за цим можна через профіль Lexie Limitless в Instagram і YouTube.

Останні публікації

Стало відомо, який стратегічний резерв ракет має Росія для обстрілів України

Росія зберігає певний стратегічний запас ракет, продовжуючи їх виробництво для ударів по Україні, заявив речник…

3 хв. тому

Армія США проводить випробування нової евакуаційної машини: може тягнути 80 тонн і екіпаж пошкодженого танку

Як повідомило Міністерство оборони США, бойова евакуаційна система M88A3 Hercules Heavy Equipment Recovery Combat Utility…

60 хв. тому

На фоні російської агресії Франція вперше перекинула броньовану розвідувальну машину Jaguar в Естонію

В Естонії вперше в бойовий стан приведено французьку броньовану машину Jaguar. Ця інформація стала відома…

1 годину тому

Експерт нагадав про термінове зупинення мотора при появі одного індикатора

При загорянні однієї лампочки на панелі приладів необхідно негайно зупинити автомобіль і усунути причину несправності.…

3 години тому

Моторист розповів, що робити, якщо двигун авто почав споживати масло літрами

Рано чи пізно будь-який водій починає помічати, що його автомобіль починає споживати багато моторного мастила.…

4 години тому

Експерт розповів, як провести полірування кузова своїми руками

Багато автолюбителів воліють підтримувати презентабельний вигляд своєї машини. При цьому в хід йдуть не тільки…

5 години тому