Ще 3 країни відправлять танки Leopard 2 і САУ Archer в Україну

Підпишись на нас:

Сьогодні стало відомо, що в Україну найближчим часом цілий ряд країн відправить танки Leopard 2 і не тільки.

Від Іспанії

Перша партія з шести танків Leopard 2A4 повинна прибути в Україну до кінця наступного тижня, після того, як офіційні особи завершать останні стрільби в полі, йдеться в заяві міністерства оборони Іспанії 23 березня, повідомляє CNN .

23 березня міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес відвідала збройовий завод поблизу Севільї на півдні Іспанії, де танки проходять останні перевірки, і повідомила, що незабаром туди прибудуть ще чотири Leopards, які мають відправити в Україну для перевірки та випробувань.

Минулого тижня Міністерство оборони Іспанії повідомило, що перша група українських військових, які навчаються на іспанських танках Leopard, завершує навчання на військовій базі на півночі Іспанії.

Від Фінляндії

Міністр оборони Фінляндії Антті Кайкконен заявив, що Фінляндія вирішила надіслати Україні свій 14-й пакет оборонної допомоги, який включає три додаткові бойові танки Leopard 2A6, придатні для розмінування, після попереднього оголошення про поставку трьох інших таких машин у лютому. Про це повідомляє Suomi. Крім того, Фінляндія проведе навчання з їх використання та обслуговування.

Протимінні танки Leopard від Фінляндії

Раніше Фінляндія поставила три Leopard, тож загалом ця країна надасть шість машин Leopard 2, повідомляє MTV Uutiset .

За даними міністерства оборони Фінляндії  пакет допомоги також містить «важке озброєння та боєприпаси».

Оголошуючи про попередню передачу фінських протимінних танків Leopard Україні в лютому, тодішній тимчасовий міністр оборони Мікко Савола уточнив , що ці машини створені на базі 2A4 типу Leopard, оснащених кулеметами, і призначені для розмінування.

Від Швеції

Пропозицію уряду Швеції надати Україні пакет військової допомоги схвалив Риксдаг (парламент Швеції), законодавчий орган і вищий керівний орган Швеції, повідомляє Європейська правда.

Новий пакет військової допомоги включатиме ультрасучасні артилерійські системи шведського виробництва Archer, основні бойові танки німецького виробництва Leopard 2, легку протитанкову зброю Robot 57, а також інше військове спорядження та боєприпаси на суму 554 млн євро.

артилерійські системи шведського виробництва Archer,

Постачання військової техніки в Україну відповідає інтересам Швеції, йдеться в резолюції Риксдагу.

Уряд Швеції планує надати Україні вісім артилерійських систем Archer і десять основних бойових танків Leopard 2.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: