Експерт заборонив встановлювати на авто з клімат контролем смартфони по центру панелі приладів

Багато водіїв під час подорожей використовують навігатори, встановлені на смартфони. При цьому для зручності найчастіше цей смартфон кріпиться по центру панелі приладів, де, до речі, завжди розташовуються повітроводи. Однак на ТЗ з кліматом подібне розміщення небажане, про що попередив автомеханік.

Підпишись на нас:

Здавалося б, у чому може полягати проблема установки смартфону по центру панелі приладів, адже так зручніше всього стежити і за дорогою, і за показниками навігаційної програми. Насправді тут є ціла низка цілком об’єктивних причин:

  • По-перше, розміщувати пристрій з навігатором краще на рівні очей, а саме в межах периметра лобового скла, щоб у русі не доводилося відволікатися від дороги, оскільки ситуація на проїжджій частині може змінитися за лічені секунди.
  • По-друге, автомобіль із клімат-контролем завжди оснащений цілим набором датчиків. Ряд їх розташовується всередині дефлекторів повітроводів по центру так званої «торпеди». Отже, нагрітий через роботу смартфон буде провокувати зчитування невірних показань для системи керування кліматом. Таким чином можна буде спостерігати некоректне функціонування установки в автоматичному режимі через банальне розміщення смартфона по центру «торпедо».
  • Також не варто забувати про те, що будь-який гаджет не любить, коли на нього дує потік гарячого або, навпаки, холодного повітря. Нерідко це призводить до передчасного виходу з ладу батареї або інших елементів пристрою. До речі, якщо взимку постійно так використовувати смартфон, велика ймовірність, що на ньому через вплив гарячого повітря з пічки просто здувається акумулятор. За певних обставин це призводить до детонації батареї.

Щоб цього не допускати, смартфон розміщується на рівні очей, не перекриваючи при цьому дефлектори повітроводів. Хтось на це скаже, що закривати частину лобового скла – не зовсім безпечно, адже смартфон у цьому випадку перекриватиме огляд на певну ділянку проїжджої частини. Безумовно, частка істини в цьому є, але не треба забувати, що в процесі руху увага водія частіше сфокусована в одній точці, а навколишнє оточення фіксується бічним зором. Те саме можна робити і при користуванні навігаційним додатком.

Якщо все-таки автолюбителю звичніше розмістити смартфон у межах «торпедо» і закріпити його на дефлектор повітроводу, доведеться відмовитися від використання автоматичного режиму роботи кліматичної установки. В цьому випадку обдування перекладається на лобове скло і прямує в ноги. Не зовсім практично, особливо у сильну спеку або при серйозних морозах, але так автомобіліст захистить себе та свій гаджет від непередбачених пошкоджень через гаряче чи холодне повітря.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: