Непристебнутий ремінь безпеки та заглушки: чим це загрожує водієві та пасажирам

Підпишись на нас:

Не можна недооцінювати значення ременів безпеки, адже це в першу чергу безпека водія та пасажирів. За останні роки в Україні відбулися кардинальні зміни, що переосмислили відношення до цього атрибуту. Сьогодні користуватися ременем безпеки має не лише водій та пасажир переднього сидіння, а і пасажири задніх місць.

Правила безпеки дітей

Звісно, що оновилися і правила перевезення дітей в авто. Діти до 145 сантиметрів мають знаходитися в авто у спеціальному кріслі. Раніше зазначалося, що не можна перевозити дітей до 12 років без автокрісла – але зараз це вже не актуальне правило.

Винятки з правила пристібання ременем безпеки

У новому правилі є свої нюанси. Не всі можуть використовувати ремінь безпеки, наприклад, інваліди або водії та пасажири оперативних і спеціальних транспортних засобів. Тому ця категорія громадян звільняється від цього правила. Раніше від обов’язкового користування ременем безпеки звільнялися таксисти та їх пасажири, а також пасажири “автошкіл”. Але зараз ця перевага відсутня.

Небезпека використання заглушок

Дослідження виявили, що багато водіїв користуються заглушками для ременів. Заглушки хоч і коштують недорого, але вони дуже небезпечні. У разі аварії подушка безпеки може зламати вам шию, адже при ударі тіло виштовхує вперед, а подушка спрацьовує так, що вдаряє по шиї, а отже тіло пасажира відкидає назад. Тому категорично не рекомендуємо їх використовувати.

Штрафи за непристебнутий ремінь безпеки

Дане порушення карається штрафом у розмірі 510 гривень. Якщо водій потрапив у ДТП і виявилося, що він був не пристубенутив, то штраф становить від 2400 до 8500 гривень.

Як відомо, водій несень відповідальність не лише за себе, а і за пасажирів. Тому за непристебнутих всіх чотирьох пасажирів доведеться заплатити 2400 гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: