ДВЗ

Мінімальна витрата палива: показали, як будуть виглядати нові кросовер-купе Peugeot

Peugeot вразив всіх, створивши 3008. Цей кросовер став одним з найпопулярніших висококонкурентного сегменту компактних кросоверів у Європі. Незважаючи на оновлення другого покоління з підтяжкою обличчя в 2020 році та компонування його гібридними силовими агрегатами в 2023 році, очікується, що 3008 третього покоління з’явиться пізніше цього року. Тому ми зібрали всю інформацію про новий позашляховик, яку змогли знайти, і представили її вам разом із переглянутими рендерами, натхненними камуфльованими прототипами.

Подробиці

Поточний 3008 дебютував ще в 2016 році, але кросовер значно відрізняється від попередника мінівена. Він став ще привабливішим після рестайлінгу 2020 року, який приніс фірмові світлодіодні «ікла» Peugeot. Однак час плине швидко, як і тенденції в світі автомобільного дизайну, які вимагають більш рельєфних кузовів і більш спортивної позиції для позашляховиків з високим кліренсом. Це саме те, що Peugeot зробить з 3008 третього покоління, перетворивши його на кросовер-купе.

Основною особливістю нової моделі стане перероблена хвостова частина з сильно похиленим заднім люком, що змінює пропорції та допомагає їй конкурувати з конкурентами преміум-класу. 3008 буде вищим за трохи довший 408 фастбек , але він, безумовно, виглядатиме набагато спортивніше свого попередника. Нова форма також допоможе ще більше відрізнити 3008 від нового покоління його «коробчатого» брата 5008.

Потрійні світлодіодні «ікла» будуть поєднані з найновішим 3D-малюнком на решітці радіатора та новою емблемою, яка з’явилася в 308 ще в 2021 році. Штучні повітрозабірники бампера поточного 3008 приберуть, для більш «чистого» дизайна бампера, подібного до нещодавно оновленого 508-го.

Профіль матиме більш просту та пряму характерну лінію разом із більш нахиленою лінією даху до задньої частини. Ми б не здивувалися, якби Peugeot зменшив пластикове покриття кузова, щоб позашляховик виглядав менш авантюрним і більш преміальним. Очікується, що більш тонкі світлодіодні задні ліхтарі з графікою з трьома кігтями будуть з’єднані через темно-тоновану декоративну частину, подібно до інших моделей Peugeot. Новий дизайн колісних дисків і свіжа палітра кольорів можуть ще більше оживити зовнішній вигляд, тоді як двоколірне оформлення з пофарбованими в чорний колір дахом і стійками, ймовірно, буде перенесено на нове покоління.

Очікується, що майбутня модель буде слідувати тенденції позашляховиків, збільшуючись у розмірах, створюючи більший розрив між нею та оновленою моделлю 2008 року, яка має довжину 4300 мм. Довжина поточного 3008 становить 4447 мм, а очікується, що нова модель буде ще довшою. Це збільшення розміру покращить пропорції автомобіля та забезпечить більше місця для пасажирів і багажу, незважаючи на його позицію купе-кросовера.

Усередині, хоча приладова панель i-Cockpit поточної моделі все ще може виглядати свіжою за стандартами 2022 року, Peugeot покаже новий рівень запозичивши елементи з концепту Inception. В оновленому салоні буде перероблена панель приладів та екран інформаційно-розважальної системи, а також спрощена компоновка та якісніші матеріали, що наблизить його до моделей преміум-класу, таких як BMW X1, Alfa Romeo Tonale та Mercedes GLA. Крім того, обладнання буде оновлено за допомогою більш досконалої ADAS, запозиченої з контейнера запчастин Stellantis.

Основи Stellantis з акцентом на електрифікацію

Компанія Peugeot офіційно підтвердила, що новий 3008 стане першою моделлю, яка базуватиметься на новій архітектурі STLA Medium. Повністю електричний E-3008 стане першим, хто дебютує в другій половині 2023 року, а за ним з невеликим відривом піде більший E-5008. Незважаючи на те, що силові агрегати з нульовим рівнем викидів стануть основним напрямком нового покоління, Peugeot все одно пропонуватиме альтернативні варіанти у вигляді електрифікованих силових агрегатів для певних ринків, які не повністю готові до електромобілів.

Очікується, що архітектура STLA Medium забезпечить покращені технічні можливості на електричному фронті з точки зору вихідної потужності та запасу ходу порівняно з поточною платформою EMP2, яка зараз лежить в основі Peugeot E-308 та багатьох інших електромобілів Stellantis. Якщо говорити точніше, запас ходу з нульовим рівнем викидів становитиме до 700 км, тоді як Peugeot пропонуватиме три різні електричні силові агрегати для E-3008.

Крім E-3008, компактна модель, швидше за все, отримає нову м’яку гібридну версію трициліндрового 1,2-літрового бензинового двигуна PureTech, який дебютував на початку цього року. Двигуну внутрішнього згоряння допомагає єдиний електродвигун потужністю до 28 к.с., інтегрований у нову шестиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням (e-DSC6), яка передає потужність на передні колеса. Енергія зберігається в невеликій батареї 48 В ємністю 898 Вт-год, встановленій під переднім лівим сидінням. Загалом загальна потужність м’якої гібридної установки становить 134 к.с. і 230 Нм крутного моменту, а електрифікація забезпечує на 15% нижче споживання палива в поточному 3008.

Незрозуміло, чи Peugeot вирішить запропонувати гібридні варіанти для наступного покоління 3008, віддзеркалюючи поточну модель, яка доступна з одним (FWD) або подвійним (AWD) електродвигунами.

Судячи зі стратегії Peugeot, електричний і гібридний варіанти нового 3008 виглядатимуть майже ідентично, тому єдиним способом розрізнити їх буде відсутність вихлопної труби.

Останні публікації

Фахівець розповів правила вибору найкращого вживаного Ford Focus II

На ринку старих машин багато гідних варіантів. Знайти відповідний автомобіль можна навіть у межах 120…

3 години тому

ЗСУ знищили РЛС «Підліт»: росіяни втратили $5 млн і «очі» для ЗРК С-300, С-400

Розвідка Міністерства оборони України (ГУР) спільно з військовослужбовцями 15-ї окремої артилерійської розвідувальної бригади успішно знищили…

4 години тому

400 броньованих автомобілів від Великої Британії: стало відомо які панцерники і гармати отримають ЗСУ

На нещодавній сесії парламенту державний міністр оборони Великої Британії Джеймс Картлідж окреслив конкретні види бронетехніки…

5 години тому

В ЗСУ надійдуть від британської приватної компанії іракські гаубиці радянського виробництва

Згідно з повідомленням «bne INTELLINEWS» Україна має отримати нерозголошену кількість гаубиць 2С1 "Гвоздика" і 2С3…

6 години тому

ЗСУ отримають першу партію з 10 канадських панцерників ACSV 8×8

Під час 21-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України, організованої міністром оборони Сполучених Штатів…

7 години тому

Бюджетну альтернативу Tiguan розсекретили за рік до прем’єри: зображення нового кросоверу Volkswagen

Розробка нового Volkswagen T-Roc 2025 року йде повним ходом. Німецька модель вже тестує прототип цієї…

8 години тому