ДВЗ

5 надійних седанів D-класу, які продаються в Україні

Вживані автомобілі так званого D-класу, які в Україні прийнято вважати «представницькими», мають бути не лише стильним, зручним та відносно недорогими, а й надійними. Які з цих седанів є найбезпроблемнішими вирішили з’ясувати журналісти британського видання «Whar Car?».

Подробиці

Експерти провели опитування власників 4-дверних автомобілів D-класу, в якому проаналізували інформацію про 25 тисяч машин віком від 6 до 20 років.

Кожній із них було присвоєно власний рейтинг надійності. Він формувався на основі даних, як про кількість виявлених несправностей за період експлуатації, так і про складність та час їх усунення.

На першому рядку за кількістю поломок розташувався Ford Mondeo (2014-2022). Усього 3% власників цієї моделі поскаржилися на серйозні несправності, з якими вони зіткнулися під час використання автомобіля. Більшість із них припала на електроніку, не пов’язану з основними вузлами та агрегатами. У середньому на ремонт витрачалося менше, ніж тиждень. Рейтинг надійності – 98,3%.

Друга позиція дісталася японській Toyota Avensis (2009–2015). Тільки 14% власників таких автомобілів, які брали участь в опитуванні, поскаржилися на проблеми з їхньою надійністю. Найчастіше в їх випадках виходили з ладу елементи підвіски, електрики двигуна та акумуляторна батарея. Середній термін ремонту – менше тижня. Рейтинг надійності – 95,6%.

Третє місце застовпив за собою BMW 3-Series – бензин (2012-2019). За інформацією британських журналістів, власники бензинових «трійок» проводять у сервісах набагато менше часу, ніж дизельних. З тих несправностей, на які скаржилися власники машин на традиційному паливі, можна виділити проблеми з електрикою, кондиціонером та рідкісні поломки двигунів. У середньому на їх ремонт витрачалося трохи більше тижня. Рейтинг надійності – 93,3%.

Четвертим став корейський автомобіль Hyundai i40 (2012-2020). Ця 4-дверцята може похвалитися не тільки доступною ціною в порівнянні з більшістю своїх конкурентів, але ще й безпроблемністю. Усього 10% респондентів, які брали участь в опитуванні, поскаржилися на поломки своїх i40. У їхньому випадку головними проблемами були збої в роботі двигуна, трансмісії та зчеплення, але ремонт машин займав менше тижня. Рейтинг надійності – 92,3%.

Замкнув цей рейтинг BMW 3-Series – дизель (2012-2019). Кількість несправностей у цьому варіанті баварської «трійки» виявилася помітно вищою, ніж у бензиновому аналогу, проте це все одно дозволило німецькій 4-дверці увійти до списку найнадійніших седанів D-класу. З тих поломок, які найбільше турбували їх власників, окремо виділили: несправності кондиціонера, акумулятора, електрики та вихлопної системи. Проте в середньому усунення цих поломок займало менше одного тижня. Рейтинг надійності – 91,4%.

Останні публікації

Українські артилеристи знищили рідкісний арктичний варіант російського ЗРК

З'явилося нове відео, на якому показано ураження українськими військами рідкісного російського арктичного варіанту ЗРК ТОР.…

58 хв. тому

Броня БМП Bradley врятувала життя бійців ЗСУ під час атаки російського «Ланцета»

Російський боєприпас «Ланцет», більш відомий як безпілотник-смертник, вразив український «Бредлі», але броня БМП врятувала екіпаж…

2 години тому

Автомеханік розповів, як точно дізнатися залишок палива в баку автомобіля

Кожен водій під час руху повинен розуміти, скільки палива залишилося в баку його авто. На…

3 години тому

Mitsubishi офіційно перестала випускати кросовер ASX: але є 2 важливі нюанси

Компанія Mitsubishi офіційно зупинила виробництво компактного кросовера ASX. Це сталося через кілька днів після презентації…

4 години тому

Toyota відродить бюджетний «заряджений» хетчбек

Gazoo Racing, підрозділ Toyota, який займається розробкою спортивних моделей, останніми роками активно розвиває подібні автомобілі.…

5 години тому

Експерт з автопідбору пояснив, як водій, який палить, «вбиває» свій автомобіль

На сьогодні багато водіїв у Україні - завзяті курці. Незважаючи на зростання цін на тютюнову…

6 години тому