ЗСУ отримали нові небезпечні для російських танків ПТРК

Підпишись на нас:

Українські ЗМІ повідомляють про надходження на озброєння ЗСУ нових протитанкових ракетних комплексів шведського виробництва RBS-56 BILL. Раніше у заявах про постачання західного озброєння ці ПТРК не згадувалися. Проте наші військові отримали нову небезпечну для російських танків зброю.

Подробиці

Особливість шведського комплексу полягає в його незвичайному конструктивно-компонувальному рішенні. Траєкторія польоту ракети на метр вище за лінію прицілювання, завдяки чому боєприпас може обходити перешкоди на землі і завдавати удару у найменш захищену частину танка – по даху вежі.

Повний комплект переносного протитанкового комплексу RBS-56 BILL важить 43,5 кг і може у розібраному вигляді оперативно переміщатися на полі бою силами розрахунку Ефективна дальність ураження мети становить до 2000 метрів.

Допомагати протитанковою зброєю шведи розпочали у жовтні минулого року. Тоді зі Швеції було привезено ПТУР RBS-17. Оскільки офіційний Стокгольм про постачання RBS-56 BILL не повідомляв, ймовірно, що ці протитанкові комплекси було привезено з країн Балтії. У будь-якому разі поява інформації в українській пресі про нові ПТРК підтверджує факт «секретних» поставок західної зброї в Україну, крім офіційно анонсованих.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: