Німеччина планує передати Україні БТРи Fuchs: що про них відомо

Підпишись на нас:

Офіційно підтверджено, що за 17 км від румунсько-українського кордону буде розгорнуто сервісно-логістичний центр для обслуговування бронетехніки наданої Україні партнерами. Логістичний центр функціонуватиме в місті Санту-Маре. Про це заявив німецький концерн Rheinmetall.

Подробиці

Rheinmetall акцентував, що вони будуть ремонтувати німецькі Leopard 2 та БМП Marder, британські танки Challenger 2 а також бронетранспортери Fuchs. Цікаво, що у цьому переліку є згадка про БТР Fuchs, який на даний момент на озброєнні в ЗСУ немає. Тому можна припустити, що ці бойові машини в не далекій перспективі будуть відправлені Україні.

Німеччина планує передати Україні БТРи Fuchs: що про це відомо

Ці БТР хоч і є старими, але вони також можуть бути ефективними на фронті, наприклад, для транспортування бійців.

Німецький бронеавтомобіль Fuchs виробляли протягом 1979-1986 року, тобто наймолодшому БТР 36 років. Джерело Military Balance 2022 стверджує, що на початку 2022 року бундесвер на озброєнні мав 359 Fuchs. В стандартній комплектація бронемашини відсутня протикульова броня, але вони мають кулеметом MG3. Після Афганістану машини були модернізовані відеокамерами та укріплені захистом від куль та мін.

З офіційних джерел відомо, що у серпні 2021 року Німеччина запросила в концерну Rheinmetall модернізацію БТР Fuchs на 250 мільйонів євро. Техніка мала бути обладнана захистом Strike Shield для протидії всім можливим типам протитанкових ракет.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: