Польща поставить Україні 200 БМП Rosomak – Зеленський

Підпишись на нас:

Польща надасть Україні 200 бойових машин піхоти (БМП) «Росомак», половина з яких буде доставлена ​​в Україну «зараз», – заявив президент України Володимир Зеленський у щоденному відеозверненні до українського народу 8 квітня 2023 року.

Подробиці

1 квітня 2023 року прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Україна закупила 100 польських багатоцільових військових машин Rosomak. Моравецький зазначив, що українське замовлення фінансуватиметься за рахунок коштів ЄС та США. 6 квітня урядовий представник Польщі Пьотр Мюллер заявив, що Україна замовила в Польщі 150 автомобілів Rosomak.

Сьогодні Зеленський підтвердив, що Україна отримає 100 машин «Росомак» найближчим часом без уточнення графіка поставок, а ще одна партія зі 100 польських БМП вже доставлена ​​в Україну.

«Польща виконала все, що декларувала щодо танків: вони вже в Україні, в тому числі «Леопарди», — сказав Зеленський. «Є нові домовленості щодо бронетранспортерів: більше сотні машин. Що стосується бронетранспортерів, ми домовилися про поставку 200 одиниць. Сто зараз і сто потім. Також в Україну будуть поставлені самохідні міномети, додаткові ракети, МіГи».

Зеленський також подякував США, Нідерландам, Німеччині, Данії та Норвегії за інвестиції в економіку України та військову допомогу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: