Сили тероборони отримали 25 британських броньованих машин

Підпишись на нас:

Іноземні волонтери та українська діаспора не зупиняються в своїй допомозі Україні. Стало відомо, що тероборона отримала 25 британських броньованих машин, що придбані за кошти благодійників з усього світу.

В рамках ініціативи  Unite With Ukraine Світовий конгрес українців придбав для військових 25 бронетранспортерів. Серед транспортних засобів є маневрені та прохідні «Спартани», «Самарітяни» та «Бульдоги».

Невідомо скільки часу відбувався збір, але допомога є вагомою. До переліку техніки увійшли:

  • дванадцять Spartan FV103;
  • сім 432 APC;
  • два 434 APC;
  • один Spartan SPA8;
  • один Spartan SPA017;
  • два FV104 Samaritan.

FV103 Spartan – це легкий гусеничний бронетранспортер. Бойова маса 10,5 тон. Екіпаж машини складає 7 осіб. Міцна броня кузова захищає екіпаж від уламків та великокаліберних куль. Бронеавтомобіль можна облаштувати кулеметом. Працює транспортер за рахунок бензинового 4.2-літрового двигуна Jaguar або 5.9-літрового турбодизеля Cummins.

FV104 Samaritan буде використовуватися для евакуації поранених біжінців.  

FV432 Bulldog — гусеничний бронетранспортер на 2 особи. В наявності багажний відсік, де розташується 10 бійців.  

FV434 — спеціалізована ремонтно-евакуаційна машина, яка замість десантного відділення має вантажний відсік для перевезення запчастин та інструментів.

Сили ТРО ЗАС висловили вдячність Світовому конгресу українців та міжнародній спільноті за вагому допомогу. Дана техніка буде використовуватися не лише на полі бою, а й в гуманітарних місіях по евакуації населенням.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: