Українські військові затрофеїли ТОС-1А «Сонцепек» та вже використовують його в бою

Підпишись на нас:

Не вперше стає відомо, що російська техніка знищує окупантів на всіх ділянках фронту. Не винятком стала і російська вогнеметна система ТОС-1А «Сонцепек». Ворожа установка працює по окупантам в Донецькому регіоні.

Бійці 67-ї окремої механізованої бригади ЗСУ захопили техніку та вже активно використовують в бою. Це не перший трофей український військових, нещодавно бійці захопили й транспортно-заряджальну машину ТЗМ-Т із боєкомплектом, що вже відпрацьовує по позиціям окупантів.

Згідно статистики Генштабу, з 24 лютого 2022 року,  Сили оборони знищили 9 важких вогнеметних систем залпового вогню ТОС-1 «Буратіно» та ТОС-1А «Сонцепек». Деякі з них захоплені та використовуються в бою, а деякі стали донорами.

Відомо, що ТОС-1 і ТОС-1А збудовані на шасі танка Т-72 і стріляють 220-мм термобаричними некерованими реактивними снарядами. Дана техніка використовується для ураження  легкоброньованої та автомобільної техніки, руйнування споруд та будівель, а також випалювання та знищення позицій противника. Дальність стрільби ТОС-1 і ТОС-1А від 400 до 6000 метрів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: