Купити авто через «Дію»: на водіїв очікує цифровізація послуг

Підпишись на нас:

Анонсовано нову хвилю цифровізації послуг для водіїв. Вже з вересня очікується ряд змін, що будуть спрощувати деякі процеси для водіїв.

Відомо, що у вересні планується створити онлайн процес купівлі-продажу автомобілів через «Дію», а в серпні водії зможуть придбати номерні знаки онлайн. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко підтвердив майбутні зміни. 

 «В цьому році спільно з Мінцифрою плануємо перевести весь процес купівлі-продажу авто у цифровий варіант.  Для цього будуть потрібні лише продавець-покупець і два смартфони з додатком», – повідомив міністр внутрішніх справ України.

Також відомо, що в МВС розмірковують про відміну обов’язкової технічної експертизи під час продажу автомобілів. Як вважають в міністерстві, це спростить продаж автомобілів та зменшить кількість хабарів.

Технічна експертиза транспортного засобу залишиться лише за першої реєстрації. Але її проходження буде виключно за бажанням покупця.

Також з червня реєструвати транспортні засоби можна буде прямо в автосалоні. Необхідності їхати до сервісного центру МВС не буде.

Ще однією реформою стане скасування транзитних номерів для авто. Натомість водії зможуть купити постійні номери онлайн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: