Штраф за експлуатацію старого автомобіля: на сайті Верховної Ради з’явився новий законопроєкт

Підпишись на нас:

Уряд України вирішив обмежити імпорт неякісних вживаних авто з ЄС та затвердити серйозне покарання за експлуатацію транспортних засобів, що не відповідають технічним стандартам.

Зареєстрований законопроєкт №9210-1 внесе зміни до ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших суміжних законів, спрямованих на підвищення безпеки експлуатації транспортних засобів.

Ініціатори вважають, що таким чином буде здійснюватися суворий контроль за якістю ввезених транспортних засобів. Автомобілі, що не відповідають стандартам та мають деталі низької якості, або елементи, що можуть негативно вплинути на екологію або безпеку пасажирів та перехожих – будуть вилучені.

Саме тому слуги народу пропонують, щоб водії несли відповідальність за керування таким транспортом. Штраф буде складатися з сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як для власної безпеки, так і для безпеки оточуючих, водії мають дотримуватися правил обслуговування автомобіля та своєчасно проходити техогляд. Тому такими рішучими законопроєктами депутати хочуть зменшити кількість ДТП за участю несправних машин.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: