Новий алгоритм перевірки водіїв: що потрібно знати про алкогольне, наркотичне та інші види сп’яніння

Підпишись на нас:

Редакція сайту спішить нагадати українським водіям, що віднедавна на українських дорогах діє оновлена система перевірки водіїв на стан алкогольного, наркотичного та інших видів сп’яніння.

Представник Кабміну в Верховній Раді наголосив, що оновлені правила мають певний алгоритм. Обов’язково при перевірці водія на предмет алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння має бути присутні двоє свідків. У разі відсутності громадян, що можуть підтвердити факт порушення,  процедура має бути зафіксована на відео. Відеоматеріали додаються до протоколу.

Хочемо нагадати, що максимально допустима доза алкоголю в крові дорівнює 0,2 проміле. Якщо інспектор поліції зафіксує факт порушення, то водій отримає чималий штраф, а в деяких випадках – навіть позбавлення волі.

  • за перше порушення передбачено штраф 17 000 гривень і позбавлення права керування на 1 рік;
  • повторне порушення передбачає штраф 34 000 грн і позбавлення права керування на 3 роки.
  • у випадку третього порушення протягом календарного року водій отримає штраф у розмірі 51 000 грн, в нього конфіскують автомобіль та позбавляють права керування на 10 років.

1 коментар

  1. Та вже заїпали новинні джедаї друкувати нісенітниці. Викладіть повну інструкцію або замовкніть. Пункт сьомий інструкції про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції

    « 7. У разі відмови водія транспортного засобу від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу або його незгоди з результатами огляду, проведеного поліцейським, такий огляд проводиться в найближчому закладі охорони здоров’я, якому надано право на його проведення відповідно до статті 266 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – заклад охорони здоров’я).»

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: