ЗСУ підірвали частину однієї з найсучасніших систем ППО Росії

Підпишись на нас:

Повідомляється, що українська артилерія знищила частину одного з найдосконаліших зенітно-ракетних комплексів Росії в Херсонській області.

Подробиці

Фотографії того, що схоже на пошкоджений мобільний командний пункт 55К6Е, підтвердили, що українські сили поцілили російську систему протиповітряної оборони С-400.

Система була знищена українським ударом HIMARS під час атаки на один зі складів у Херсоні 20 травня 2023 року.

55K6E — це «контейнер» командного пункту, встановлений на вантажівці, призначений для інтеграції зі спеціальними інтерфейсами та програмним забезпеченням радіолокаційних систем С-400 «Тріумф». Конструкція використовується на колісному шасі вантажівки «Урал» з іншими елементами батареї та використовує телескопічну щоглу для максимального покриття радіочастотної лінії передачі даних.

Мобільний командний пункт призначений для автоматизованого управління окремими зенітно-ракетними комплексами та їх комбінаціями, що входять до складу угруповання протиповітряної оборони.

С-400 (звітна назва НАТО: SA-21 Growler) — мобільна зенітно-ракетна система (ЗРК), розроблена наприкінці 1990-х років російським Центральним конструкторським бюро морської техніки «Алмаз» як модернізація сімейства С-300.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: