Україна та Rheinmetall будуть виробляти покращені колісні бронетранспортери TPz 1 Fuchs

Підпишись на нас:

В України існує постійна потреба в модернізації та покращенні своїх оборонних сил і новина про отримання модернізованих німецьких колісних бронетранспортерів TPz 1 Fuchs з промислових запасів не може не радувати. Ця співпраця, яка виходить за рамки звичайних поставок, є свідченням стратегічного партнерства між Україною та Rheinmetall, німецьким виробником оборонної техніки.

Подробиці

Згідно з повідомленням спеціалізованого видання ESUT, бронетранспортери TPz 1 Fuchs будуть піддаватись модернізації на спільному підприємстві, створеному між Rheinmetall і «Укроборонпром». Після модернізації, ці бронемашини будуть передані Збройним Силам України для поліпшення їх оборонних можливостей.

БТР TPz 1 Fuchs

Один із головних аспектів модернізації базових БТР Fuchs полягає у підвищенні рівня їх захисту. Українські військові очікують, що модернізовані бронетранспортери будуть на рівні або навіть перевершать новітній варіант TPz Fuchs 1A8. Окрім того, з метою розширення можливостей бойових машин, розглядається ідея створення варіанту колісної бойової машини піхоти, який включатиме у себе башту від БМП Marder, озброєну автоматичною гарматою та кулеметом.

Важливою частиною співпраці є передача технологій від Rheinmetall до України. За планом, український персонал проходитиме навчання на підприємствах Rheinmetall, а потім поставки майже готових машин здійснюватимуться до спільного підприємства в Україні для завершення збирання та передачі замовнику. Цей процес сприятиме поступовому освоєнню виробництва комплектуючих на місцевих підприємствах та допоможе розширити український потенціал у виробництві бронетехніки.

Хоча раніше у Twitter журналіст Юліан Рьопке з видання Bild повідомив, що Німеччина поки що не планує постачати БТР TPz 1 Fuchs в Україну через високу вартість, ця інформація не знайшла підтвердження. Очікується, що співпраця між Україною та Rheinmetall продовжиться, а серійне виробництво бронетранспортерів стане однією з ключових складових стратегічної співпраці.

Повідомлення від Юліана Рьопке з видання Bild TPz 1 Fuchs, який отримав назву “Лис”, є колісним плаваючим бронетранспортером, розробленим компанією Daimler-Benz і прийнятим на озброєння Бундесверу у 1979 році. Він має компактне розташування відділень управління, моторно-трансмісійне відділення та десантне відділення. Внутрішній простір бойової машини дозволяє розмістити 10 воїнів, які займають сидіння вздовж бортів корпусу. Завантаження та розвантаження десанту здійснюється через двостулкові кормові двері.

TPz 1 Fuchs має бойову масу понад 17 тонн та може розвивати швидкість до 105 км/год на шосе. Його запас ходу становить 800 км, а завдяки гребним гвинтам він може рухатись по воді зі швидкістю до 10 км/год. Зараз українські військові отримають модернізовані німецькі бронетранспортери TPz 1 Fuchs, які будуть покращені з точки зору захисту та адаптовані до потреб українських військ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: